Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen ainesosan vaivaton kanaruoka – jääkaapissasi voi lymyillä täydellinen kastike broilerille: "Loistava arkiruoka"

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka
Julkaistu 30.06.2020 17:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tiesitkö, että herkullista caesarkastiketta voi hyödyntää myös muissa ruokalajeissa kuin perinteisessä caesarsalaatissa? The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Foster lorautti kastiketta lämpimään uunibroileriin.

Videolla: Testaa myös supersuosittu Lyonin kana

– Jos olet jumissa samoissa ruokarutiineissa, tässä on sinulle helppo ja mutkaton, mutta maukas kanaruoka, joka muuttaa rutiinisi, The Kitchn -ruokasivuston Kelli Foster lupaa.

Luuttomat ja nahattomat broilerin rintafileet uitetaan kermaisessa caesar-kastikkeessa ja päällystetään parmesaanijuustolla.

– Syö broileri esimeriksi simppelin salaatin tai paistettujen perunoiden kanssa, niin saat loistavan arkiruokan, jota koko perhe rakastaa.

Umaminen caesarkastike, joka maistuu valkosipuliselta, sitruunaiselta ja juustoiselta, on täydellinen pari miedon broilerinfileen kanssa. Ruoka valmistuu nopeasti, ja marinointivaiheen voi jättää kokonaan väliin.

– Peitä broileri simppelisti kastikkeella, laita uuniin ja maku tarttuu kyllä paiston aikana. Kanaa ei tarvitse edes maustaa, sillä kastikkeessa on tarpeeksi suolaa ja pippuria.

Kolmen ainesosan caesar-kana

4 broilerin rintafileetä
2,5 dl caesarkastiketta
50 g parmesaanijuustoa
( 2 rkl lehtipersiljaa)

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Hakkaa broilerinfileitä hieman ohuemmaksi (noin 1,5 cm paksuiksi).
  2. Kaada uunivuokaan caesarkastike. Asettele broilerinfileet vuokaan ja käännä ne kerran, jotta kastiketta menee fileiden molemmille puolille.
  3. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes broilerit ovat saaneet väriä ja sisälämpötila näyttää noin 72 astetta. Rastaa parmesaanijuusto valmiiksi paiston aikana.
  4. Laita uunin ylävastus päälle. Ota broilerit uunista ja ripotele niiden päälle parmesaanijuusto tasaisesti. Laita broilerit takaisin uuniin grillivastuksen alle ja paista noin 3-4 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
  5. Viimeistele broileri halutessasi tuoreella lehtipersiljalla. Tarjoile.

Lue myös: Elämäsi parasta broileria – HK:lta vinkataan takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"

Lähde: The Kitch

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Kolmen ainesosan vaivaton kanaruoka – jääkaapissasi saattaa lymyillä täydellinen kastike broilerille: "Loistava arkiruoka"Ruokatoimittaja suosittelee: Helppo kanapasta – vain viisi raaka-ainetta ja yksi paistinpannuNyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Kolmen ainesosan kekseliäs ja superhelppo kanaruoka – jääkaapissasi saattaa lymyillä täydellinen kastike broilerille!Testasimme superhelpon ja nopean kanareseptin: "Niin hyvää, että taju lähtee"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • 08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen09:34
    Ravitsemus

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"