Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokatoimittaja Sanna kehuu – tässä on paras perunaresepti ikinä: "Onnistuu myös Mummon muusi -jauheesta"

Perunapannukakun voi valmistaa esimerkiksi muusin jämistä.
Perunapannukakun voi valmistaa esimerkiksi muusin jämistä. pia inberg
Julkaistu 27.10.2019 09:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vuoden keittokirja -palkinnon pokanneen Peruna-kirjan tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki vieraili perjantaina Huomenta Suomessa ja ylisti perunaa monin tavoin. Sanna kertoo MTV:n haastattelussa, mikä on hänen oma suosikkireseptinsä pottukirjasta.

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Peruna-kirja (Readme.fi) palkittiin torstaina Ruoka & Viini -messuilla Ruokatoimittajat ry:n Vuoden keittokirja -tunnustuksella.

Peruna-kirja kansiReadme

Sanna kertoi Huomenta Suomessa vierailleissaan perunan hyödyistä ja antoi kotikokeille muutamia hyödyllisiä vinkkejä.  Perunaekspertti paljasti muun muassa täydellisen muusin salaisuuden sekä kertoi mistä päin Suomea tulee maailmanlaajuisestikin noteeratut perunat.  

Nyt Sanna kertoo MTV:lle, mikä Peruna-keittokirjan resepteistä on hänen oma suosikkinsa.

Perunapannukakku on helppo herkku muusin jämistä 

Perunakirjailija kertoo rakastavansa erityisen paljon perunapannukakkua, joka on luontaisesti gluteeniton.

–  Pannukakku on sellainen ruokalaji, että monet miettii, miten hitossa siitä saisi hyvää. Perunapannukakkuun ei tule ollenkaan vehnä- eikä gluteenittomia jauhoja, vaan se tehdään perunamuusin jämistä. Lisäksi mukana on hieman perunajauhoja, Mansikkamäki kertoo.

– Ja jos haluaa joskus oikaista, niin pannari onnistuu myös valmiista Mummon muusi -jauheesta, hän jatkaa.

Tietysti tuore pottu on aina parempi valinta. 

Perunapannukakku on siitä mainio ruokalaji, että sen voi nauttia sekä suolaisena että makeana herkkuna. Erilaisilla täytteillä voi vaihdella helposti makumaailmaa.

– Voi laittaa vaikka vähän juustoraastetta. Monet miettivät, mihin käyttäisivät kuivattuja sieniä. Ne voi murskata huhmareessa hienoksi ja lisätä muutaman ruokalusikallisen pannaritaikinan joukkoon. Tulee törkeän hyvänmakuista.

Katso resepti: Perunapannukakku – Sannan helppo ja gluteeniton pannari

Sanna Mansikkamäki Huomenta Suomen vieraana: 

7:23Vuoden kotimainen keittokirja ylistää perunaa: Tämän takia pottua kannattaa syödä

Lisää aiheesta:

Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hittiParasta pannukakkua ikinä! Testaa hittiohjeet – "Jos haluaa joskus oikaista..."Suomalaiset innostuivat toden teolla – kevään ehdoton hittileipä on tässä: "Valmistus on niin helppoa""Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka" – Sanna paljastaa täydellisen helpon ratkaisunSuomen paras perunalajike? Ekspertillä yksi takuuvarma suosikki: "En ikinä keitä sitä"Perunaguru Sanna paljastaa yhden helpon kikan, jolla muusista tulee täydellistä: "Voitteko kuvitella, että muusin voi tehdä näin?"
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!