Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunapannukakku – Sannan helppo ja gluteeniton pannari

pia inberg
Julkaistu 25.10.2019 12:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 500 g jauhoisia perunoita keitettynä
  • 2 dl täysmaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 50 g sulatettua voita
  • Lisäksi;
  • 2 rkl tomusokeria
  • hilloa ja kermavaahtoa

Valmistusohje

Gluteeniton perunapannukakku valmistuu näin: 

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja paina perunat perunapuristimen läpi. Voit käyttää myös perunamuusia.
  2. Kuumenna maito ja sekoita se perunalumen joukkoon.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa kevyesti keltuaiset ja sokeri. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi suolan kanssa. Sekoita keltuaiset perunamuusiin ja siivilöi mukaan perunajauhot. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto.
  4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (20 × 30 cm) ja paista 190 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa.

Resepti ja kuva kirjasta Peruna– parhaat reseptit (Readme 2018)

Perunapannukakku on luontaisesti gluteeniton pannari, joka valmistuu helposti muusin jämistä. Resepti on Peruna-kirjan tekijän, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen käsialaa. Perunapannukakku on Sannan oma henkilökohtainen reseptisuosikki ja sen voi syödä joko suolaisena tai makeana herkkuna. Kuva: Pia Inberg

7:23Vuoden kotimainen keittokirja ylistää perunaa: Tämän takia pottua kannattaa syödä

Lisää aiheesta:

Hanna Sumarin raparperipaistosPannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!Gluteeniton piirastaikinaPiiras uusista perunoista ja juustostaPannukakku
PannukakkuSuolainen pannukakkuPerunaGluteenitonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pannukakku
  • 28.01.202212:57
    Suolainen pannukakku

    Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!

  • 03.09.202108:54
    Suolainen pannukakku

    Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!

  • 25.10.201912:56
    Suolainen pannukakku

    Perunapannukakku – Sannan helppo ja gluteeniton pannari

  • 27.08.201915:37
    Omenapaistos

    Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi

  • 16.01.201811:57
    Samassa liemessä

    Ricottapannarit