Mainos
Mainos

Perunapannukakku on luontaisesti gluteeniton pannari, joka valmistuu helposti muusin jämistä. Resepti on Peruna-kirjan tekijän, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen käsialaa. Perunapannukakku on Sannan oma henkilökohtainen reseptisuosikki ja sen voi syödä joko suolaisena tai makeana herkkuna. Kuva: Pia Inberg

Ainekset

  • 500 g jauhoisia perunoita keitettynä
  • 2 dl täysmaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 50 g sulatettua voita
  • Lisäksi;
  • 2 rkl tomusokeria
  • hilloa ja kermavaahtoa

Valmistusohje

Gluteeniton perunapannukakku valmistuu näin: 

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja paina perunat perunapuristimen läpi. Voit käyttää myös perunamuusia.
  2. Kuumenna maito ja sekoita se perunalumen joukkoon.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa kevyesti keltuaiset ja sokeri. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi suolan kanssa. Sekoita keltuaiset perunamuusiin ja siivilöi mukaan perunajauhot. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto.
  4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (20 × 30 cm) ja paista 190 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa.

Resepti ja kuva kirjasta Peruna– parhaat reseptit (Readme 2018)


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja