Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunaguru Sanna paljastaa yhden helpon kikan, jolla muusista tulee täydellistä: "Voitteko kuvitella, että muusin voi tehdä näin?"

7:23Vuoden kotimainen keittokirja ylistää perunaa: Tämän takia pottua kannattaa syödä
Julkaistu 26.10.2019 09:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vuoden keittokirja -palkinnon pokanneen Peruna-kirjan tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki vieraili perjantaina Huomenta Suomessa ja ylisti sekä perunaa että sen viljelijöitä Suomessa. Sanna antoi myös vinkit täydelliseen perunamuusiin.

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Peruna-kirja palkittiin torstaina Ruoka & Viini -messuilla Ruokatoimittajat ry:n Vuoden keittokirja -tunnustuksella.

Peruna-kirja kansiReadme

Sanna kertoi Huomenta Suomessa vierailleissaan perunan hyödyistä ja antoi kotikokeille muutamia hyödyllisiä vinkkejä. Perunaguru kertoi myös, mistä päin Suomea tulee maailmanlaajuisestikin noteeratut perunat.  

Täydellinen perunamuusi potut paahtamalla

Yksi klassisimmista potturuokalajeista Suomessa lienee perunamuusi. Sen valmistukseen Sannalla on takataskussaan yksi simppeli, mutta muusin mullistava kikka, jota voi hyödyntää ylipäätään perunoiden valmistuksessa. Sannan mukaan tämä on paras tapa valmistaa perunat:

–  Perunat pestään, laitetaan kuorineen uuniin ja paahdetaan. Sen jälkeen niistä voi tehdä mitä vaan. Voit syödä ne sellaisenaan, tai esimerkiksi tehdä perunamuusin.  Voitteko kuvitella, että perunamuusin voi tehdä näin, paahdetuista perunoista? Ja se maistuu niin hyvältä, Mansikkamäki ylisti Huomenta Suomessa.

Kun paahdetut perunat otetaan uunista, ne voi valmistaa heti muusiksi. 

–  Eli halkaiset perunan uunissa paahtamisen jälkeen, kaavit sisuksen, lisäät voita ja muussaat. Täydellistä!

Lisää aiheesta:

Tajuttoman hyvät paistetut perunat – kreikkalainen kanaliemikikka toimii!Oletko kokeillut? Hans Välimäki vinkkaa kutkuttavan tavan valmistaa ihan tavalliset perunatJoko olet kokeillut nerokasta kikkaa? Sannan niksi täydelliseen perunamuusiin: "Voitteko kuvitella, että muusin voi tehdä näin?""Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka" – Sanna paljastaa täydellisen helpon ratkaisunSuomen paras perunalajike? Ekspertillä yksi takuuvarma suosikki: "En ikinä keitä sitä"Ruokatoimittaja Sanna kehuu – tässä on paras perunaresepti ikinä: "Onnistuu myös Mummon muusi -jauheesta"
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste