Ruokamyrkytysvaara! Trendikkäissä tarjoiluastioissa voi piillä ällöttävä yllätys

ravintola hampurilainen
Jos lautoja ei puhdisteta kunnolla käytön jälkeen, ruokamyrkytysriski kasvaa. Shutterstock

Puiset leikkuulaudat ovat suosittuja tarjoiluastioita, mutta niiden puhtauteen tulisi kiinnittää erityistä huomiota. 

Nykypäivänä ravintolat haluavat tarjota ruokaa lautasten sijaan astetta näyttävämmiltä tarjoiluastioilta, kuten puisilta leikkuulaudoilta. Vaikka ruoka näyttääkin näiden puulevyjen päälle aseteltuna houkuttelevammalta, täysin vaaratonta niiden käyttäminen ei ole. Ongelmia alkaa syntyä silloin, jos lautoja ei puhdisteta huolellisesti käytön jälkeen.

Englannin toiseksi suurimman kaupungin Birminghamin valtuusto on varoittanut ihmisiä Twitterissä näiden tarjoiluastioiden epähygieenisyydestä. Valtuuston mukaan puiset tarjoiluastiat saattavat aiheuttaa syöjälle todellisen terveysriskin.

Epähygieenisyydestä ei ole olemassa näyttöä

Valtuusto julkaisi varoituksen sen jälkeen, kun eräs brittiläinen ravintola tuomittiin 50 000 punnan sakkoihin tarjottuaan ruokaa epähygieenisiltä puulaudoilta ja aiheutettuaan useammalle asiakkaalleen ruokamyrkytyksen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Raportin mukaan ravintolan henkilökunta oli toistuvasti jättänyt noudattamatta hygieniasäädöksiä, eikä tarjoiluastioina käytettyjä puisia lautoja oltu putsattu kunnolla. Kaksi kuukautta tarkistuskäynnin jälkeen asiat eivät olleet menneet parempaan suuntaan, vaan ravintola tarjosi ruokaa edelleen likaisilta laudoilta.

Tästä varoituksesta ei kuitenkaan kannata huolestua liikaa ja kauhistua joka kerta, kun eteesi saapuva ruoka on aseteltu puisen laudan päälle. Brittiläisen viranomaisen, The Food Standarsd Agencyn mukaan ei nimittäin ole olemassa vahvaa näyttöä siitä, että puiset tarjoiluastiat olisivat vähemmän hygieenisempiä kuin muut tarjoiluastiat. Ainakaan niin kauan, kun ne putsataan huolellisesti käytön jälkeen.

Lähde: Independent   

***

9:27

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja