Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nämä ovat ravintoloiden pahimmat bakteeripesät – jopa likaisempia kuin vessanpytty!

Shutterstock
Julkaistu 08.05.2019 07:02

MTV LIFESTYLE

Ulkona syömisen kuuluu elämän suurimpiin nautintoihin, mutta tämä tapa ei ole täysin harmiton, Taste of Home -sivusto muistuttaa. Sivuston mukaan ruokamyrkytyksen riski on ravintoloissa lähes kaksinkertainen kotona nautittuihin aterioihin verrattuna.

Seuraavassa listauksessa on lueteltu kahdeksan ravintoloista löytyvää kohdetta, jotka eivät läheskään aina ole niin puhtaita kuin niiden kuuluisi olla.

1.Muovihanskat

Muovihanskojen käyttö saattaa luoda mielikuvan puhtaasta ja turvallisesta keittiöstä, mutta loppupeleissä muovihanskat ovat paljaita käsiä epähygieenisempiä. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että moni käyttäjä turvautuu muovihanskoja käyttäessään illuusioon puhtaudesta, eikä muista vaihtaa niitä uusiin yhtä usein kuin pitäisi.

Samojen hanskojen käyttäminen kasviksia ja raakaa lihaa käsiteltäessä voi aiheuttaa terveysriskin. Tästä syystä esimerkiksi McDonald'sin keittiössä muovihanskoja ei nähdä. 

2. Suola ja pippurisirottimet

pippurisirotin, suolasirotin
Pippurisirottimia koskevat niin asiakkaat kuin tarjoilijat.Shutterstock

Lukuisia kertoja päivässä kosketusten kohteeksi joutuvat suola-ja pippurisirottimet ovat tutkimuksen mukaan ravintolan likaisimpia kohteita. ABC News -sivuston tekemässä testissä kävi ilmi, että ravintolapöydästä löytyvässä pippurisirottimessa voi asustaa jopa 11 600 erilaista bakteeria, mukaan lukien E. coli -suolistobakteereita.

3. Ruokalistat

Samassa tutkimuksessa ravintoloiden ruokalistoista löydettiin asustamasta 185 000 bakteeria, mikä on noin sata kertaa enemmän kuin wc-istuimessa keskimäärin. Kun mietit, kuinka moni ihminen ruokalistaan koskee päivän aikana, ja kuinka monta kertaa menut puhdistetaan tai vaihdetaan uusiin, tulos ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä.

4. Jääpalakone

Daily Mail UK -sivuston testissä 60 prosenttia testatuista jääpalakoneiden tekemistä jäistä sisälsi enemmän bakteereita kuin vessapöntön vesi. Jääpalakonetta pestään harvoin sisimpiä osia myöten, minkä seurauksena koneessa saattaa piillä hometta ja muita inhottavia epäpuhtauksia.

5. Ottimet

buffet salaatti noutopöytä ruokaSamoihin ottimiin voi koskea päivän aikana satoja ihmisiä.Shutterstock

Nautitko ruokaa buffetista tai salaattipöydästä? Tässä tapauksessa kannattaa huomio kiinnittää ottimiin, sillä ne vaihdetaan harvoin puhtauksiin kattauksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että ottimia koskettaa päivän aikana yksi jos toinen ihminen.

Kädet kannattaakin pestä huolellisesti ravintolareissun jälkeen.

6. Rätit- ja puhdistusliinat

Pöytien pyyhkiminen saattaa luoda mielikuvan puhtauden ylläpidosta, mutta sen sijaan että tämä tapa poistaisi likaa, se itse asiassa levittää haitallisia bakteereita. Samat liinat ja rätit saattavat nimittäin olla käytössä pitkiäkin aikoja, ja niillä saatetaan puhdistaa niin syöttötuoleja kuin pöytäpintoja.

7. Tuolit

Kun mietit, kuinka moni ihminen päivän aikana istuu ja koskettaa pöytien ääressä lepääviä tuoleja, ei taatusti tule yllätyksenä, että erässä tutkimuksessa jopa 70 prosentista testatuista ravintolatuoleista löydettiin suolistobakteeri E. colia. Eikä tuoleja puhdisteta läheskään yhtä usein kuin tämän tutkimuksen perusteella pitäisi.

8. Napostelukorit

Pähkinäkulhoja tai nachokoreja voi olla vaikea vastustaa, mutta valitettavasti nämä kohteet ovat kaukana sanasta hygieeninen. Pahimmassa tapauksessa eteesi päätyy pähkinäkulho, jonka sisältöä ovat päivän aikana räplänneet kymmenet ihmiset. 

LUE MYÖS: Totuus tupladippaamisesta paljastui: Suosikkikastike on bakteerikammoisten painajainen

Lähteet: Taste of Home  

Lisää aiheesta:

Neljä paikkaa keittiössä, jotka ovat törkyisempiä kuin luulitkaan – milloin siivosit viimeksi?Oletko tullut edes ajatelleeksi? Yksi paikka jää monelta putsaamatta keittiössä"Tämä kannattaisi tosiaankin pitää mielessä" – tästä syystä et enää halua koskea ravintolan pippurisirottimeen8 kotisi bakteeripesää: Vaihda nämä uusiin välittömästiÄlä koske! Nämä ovat hotellihuoneen likaisimmat paikat18 paikkaa, jotka ovat paljon likaisempia kuin vessanpönttö
RavintolatHygieniaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • ti17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • ti09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • ma07:00
    Ruoka

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 24.10.18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!