Ruokabloggaaja vinkkaa: Näin viime kesän pakastemarjat kannattaa hyödyntää
Kesä ja tuleva marjakausi lähenee, mutta pakastimessa saattaa olla jäljellä marjoja vielä edelliseltäkin kesältä. Ota selvää, kuinka pakastemarjoja kannattaa hyödyntää!
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee hyödyntämään pakastemarjat ennen kesää erilaisissa herkuissa. Kun marjat pitää mielessä, voi niitä käyttää osana monia arkisia – ja juhlavampiankin – ruokia.
– Marjoista saa herkullisia hilloja, puuroja, kiisseleitä, kakkujen täytteitä ja koristeita, sekä ennen kaikkea niistä valmistuvat helposti ja nopeasti erilaiset smoothiet, Hellapoliisi kertoo.
TIESITKÖ? Marjojen C-vitamiinin säilymisen kannalta sulattaminen on avainasemassa. Pakastetut marjat kannattaa aina sulattaa mahdollisimman nopeasti mikrossa tai lämpimässä vesihauteessa, jotta marjojen sisältämä C-vitamiini ei tuhoutuisi.
Lähde: Arctic-flavours.fi
Sulatettuna vai ei?
Kannattaa miettiä marjojen käyttötarkoituksen mukaan, kannattaako ne sulattaa ennen käyttöä. Esimerkiksi smoothieen tarkoitetut pakastemarjat kannattaa laittaa juomaan aina jäisinä, mutta kakuntäytteeseen marjat kannattaa ehdottomasti sulattaa, jotta ne eivät ylättäen kostuta kakkua liikaa.
Sulatettuja pakastemarjoja voi myös marinoida samaan tapaan kuin tuoreitakin. Vaikka ne eivät ulkonäkönsä puolesta ole kaikkein kaunempia marinoitavia, sopivat ne makunsa puolesta hyvin marinoitaviksi.
KATSO RESEPTI: Hellapoliisin kookospannnacotta ja marinoidut marjat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa