Ruokabloggaaja vinkkaa: Näin viime kesän pakastemarjat kannattaa hyödyntää

shutterstock_273357647 (1)
Shutterstock

Kesä ja tuleva marjakausi lähenee, mutta pakastimessa saattaa olla jäljellä marjoja vielä edelliseltäkin kesältä. Ota selvää, kuinka pakastemarjoja kannattaa hyödyntää!

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee hyödyntämään pakastemarjat ennen kesää erilaisissa herkuissa. Kun marjat pitää mielessä, voi niitä käyttää osana monia arkisia – ja juhlavampiankin – ruokia.

– Marjoista saa herkullisia hilloja, puuroja, kiisseleitä, kakkujen täytteitä ja koristeita, sekä ennen kaikkea niistä valmistuvat helposti ja nopeasti erilaiset smoothiet, Hellapoliisi kertoo.

TIESITKÖ? Marjojen C-vitamiinin säilymisen kannalta sulattaminen on avainasemassa. Pakastetut marjat kannattaa aina sulattaa mahdollisimman nopeasti mikrossa tai lämpimässä vesihauteessa, jotta marjojen sisältämä C-vitamiini ei tuhoutuisi.

Lähde: Arctic-flavours.fi

Sulatettuna vai ei?

Kannattaa miettiä marjojen käyttötarkoituksen mukaan, kannattaako ne sulattaa ennen käyttöä. Esimerkiksi smoothieen tarkoitetut pakastemarjat kannattaa laittaa juomaan aina jäisinä, mutta kakuntäytteeseen marjat kannattaa ehdottomasti sulattaa, jotta ne eivät ylättäen kostuta kakkua liikaa.

Sulatettuja pakastemarjoja voi myös marinoida samaan tapaan kuin tuoreitakin. Vaikka ne eivät ulkonäkönsä puolesta ole kaikkein kaunempia marinoitavia, sopivat ne makunsa puolesta hyvin marinoitaviksi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja