Nyt on aika käyttää edellisvuoden marjat pakastimesta, muistuttaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliitto tiedottessaan.
Jos pakastimessasi pyörii edelleen marjoja pursuavia muovirasioita viime satokaudelta, nyt on oikea hetki hyödyntää niitä keittiössä.
Muistathan, että ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulee kotikeittiössä kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan.
Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliitto muistuttaa tiedotteessaan, että kevättalvi on mitä mainiointa aikaa herkutella omilla pakkasmarjoilla. Keväällä alkaa jo nimittäin uusi satokausi kutkuttamaan ja vanhat marjat jäävät herkästi pakastimen uumeniin.
– Yleisimmin pakastimien puutarhamarjoista kaksi kolmasosaa on mansikkaa ja yksi kolmasosa vadelmaa sekä muita marjoja, jota ei ole saatu talven aikana käytettyä, sanoo toiminnanjohtaja Miika Ilomäki Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta tiedotteessa.
Artikkeli jatkuu videon jälkeen
0:18