Oletko jo kokeillut? Tämä on ehdottomasti käytännöllisin tapa pakastaa mansikat

mansikat_kulho
Shutterstock

Moni pakastaa mansikat paloina tai kokonaisina, mutta on olemassa myös käytännöllisempiä tapoja. Tätä uutta tapaa kannattaa ehdottomasti kokeilla! 

Lukijamme Tanja vinkkasi Makuja.fi-sivustolla uudenlaisesta, mutta erittäin käytännöllisestä tavasta pakastaa mansikat. Mansikoiden raastaminen on lukijan kokemuksien mukaan ehdottomasti paras pakastusmuoto.

Raasta oman tarpeen mukaan

Mansikkaraasteeseen voi käyttää jo hieman ylikypsät marjat, mutta raaste onnistuu hyvin myös kiinteistä marjoista. Kun valmistat raasteen kiinteistä marjoista, pystyt vaikuttamaan paremmin raastekokoon. Isommalla terällä mansikoista saadaan selkeitä suikaleita, pienemmällä terällä tiiviimpää ja hillomaisempaa raastetta.

Mansikkaraaste kannattaa pakastaa pakastepussissa tai rasiassa. Lisäämällä hieman sokeria raasteen joukkoon ennen pakastusta, mansikan maku pysyy parempana. Kannattaa huomioida, että sokeri lisää nesteen määrää, joten sitä ei kannata lisätä liikaa. Raasteen voi pakastaa tarpeen tullen myös ilman sokeria.

Todella monikäyttöinen tuote

Pakastettu mansikkaraaste sulaa suuria mansikoita nopeammin, ja sopii todella monipuoliseen käyttöön. Kokeile esimerkiksi kakun täytteeseen tai viimeistelyyn, lettujen väliin tai kääretorttuun.

Smoothien valmistukseen mansikkaraaste on omiaan, sillä jäinen mansikkaraaste sekoittuu kokonaisia mansikoita paremmin juoman joukkoon.

Sokerittomana pakastettua mansikkaraastetta voi käyttää myös salaateissa. Mikä olisikaan piristävämpää kuin tuoreen mansikan maku salaatissa keskellä pimeintä talvea? 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.