Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ilmainen raaka-aine on nyt parhaimmillaan Suomessa – kasvaa villinä jopa Helsingissä

Oletko koskaan käyttänyt kurtturuusua ruoanlaitossa?
Oletko koskaan käyttänyt kurtturuusua ruoanlaitossa?Shutterstock
Julkaistu 13.10.2015 19:58
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Hyödynnä pihasi tai lähipuistosi ilmaiset herkut, ruusunmarjat, ja valmista syksyn sesonkiherkkuja klassisesta, unohdetusta raaka-aineesta!

Kokki ja villiyrttispesialisti Sami Tallberg vinkkaa Makuja.fi:lle, että lokakuu on parasta aikaa ruusunmarjojen hyödyntämiseen, kun pieni pakkanen on jo purrut marjoihin.

– Kurtturuusua – jota itse käytän – kasvaa paljon villinä Helsingissä. Kurtturuusussa on se etu, että siinä on erityisen isot marjat, Tallberg toteaa.

Pakasta ruusunmarjat ennen käyttöä

Ruusunmarjat ovat hieman työläitä käyttää, sillä niistä tulee poistaa siemenet ennen käyttöä. Kun marjat ovat täysin kypsiä, niiden käsittely kuitenkin helpottuu. Tallberg kuitenkin vakuuttaa, että makunsa vuoksi ne ovat kaiken vaivan arvoisia – ja niiden käsittely helpottuu pakastamisen myötä.

– Suosittelen pakastamaan ruusunmarjat, ja leikkaamaan ne sen jälkeen neljään osaan. Kun marjat ovat vähän kohmeisia, niin siemenet saa helpommin pois, Tallberg vinkkaa.

Tallberg antaa myös vinkkinsä siihen, kuinka putsattuja ruusunmarjoja kannattaa hyödyntää.

– Ruusunmarjoja kannattaa käyttää sellaisenaan tomaatin, mangon tai tamarillon tapaan. Ne ovat oikeastaan vähän niin kuin hedelmiä – ja niitä voi käyttää myös salaateissa. Niitä voi myös kuivata ja niitä voi käyttää kuin kuivattuja tomaatteja sen jälkeen, Tallberg kannustaa.

Lisää aiheesta:

Älä tee tätä virhettä, jos pakastat marjoja!Nyt on villiä! Saat ruokaa puoli-ilmaiseksi, jos teet näinLöytyykö pihaltasi? Yleinen "rikkaruoho" onkin superherkku: "Nyt on juuri paras hetki"Voiko muutaman vuoden vanhoja pakastemarjoja vielä syödä?Oletko hoksannut hyödyntää tämän oman pihan ilmaisen herkun? Virpi Mikkonen ylistää: "Aivan ihana!"Takapihaltasi voi löytyä jo nyt ilmaista herkkua – "todella hyvää ja ravintorikasta ruokaa!"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • Eilen09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!