Ilmainen raaka-aine on nyt parhaimmillaan Suomessa – kasvaa villinä jopa Helsingissä

shutterstock_133971116
Oletko koskaan käyttänyt kurtturuusua ruoanlaitossa? Shutterstock

Hyödynnä pihasi tai lähipuistosi ilmaiset herkut, ruusunmarjat, ja valmista syksyn sesonkiherkkuja klassisesta, unohdetusta raaka-aineesta!

Kokki ja villiyrttispesialisti Sami Tallberg vinkkaa Makuja.fi:lle, että lokakuu on parasta aikaa ruusunmarjojen hyödyntämiseen, kun pieni pakkanen on jo purrut marjoihin.

– Kurtturuusua – jota itse käytän – kasvaa paljon villinä Helsingissä. Kurtturuusussa on se etu, että siinä on erityisen isot marjat, Tallberg toteaa.

Pakasta ruusunmarjat ennen käyttöä

Ruusunmarjat ovat hieman työläitä käyttää, sillä niistä tulee poistaa siemenet ennen käyttöä. Kun marjat ovat täysin kypsiä, niiden käsittely kuitenkin helpottuu. Tallberg kuitenkin vakuuttaa, että makunsa vuoksi ne ovat kaiken vaivan arvoisia – ja niiden käsittely helpottuu pakastamisen myötä.

– Suosittelen pakastamaan ruusunmarjat, ja leikkaamaan ne sen jälkeen neljään osaan. Kun marjat ovat vähän kohmeisia, niin siemenet saa helpommin pois, Tallberg vinkkaa.

Tallberg antaa myös vinkkinsä siihen, kuinka putsattuja ruusunmarjoja kannattaa hyödyntää.

– Ruusunmarjoja kannattaa käyttää sellaisenaan tomaatin, mangon tai tamarillon tapaan. Ne ovat oikeastaan vähän niin kuin hedelmiä – ja niitä voi käyttää myös salaateissa. Niitä voi myös kuivata ja niitä voi käyttää kuin kuivattuja tomaatteja sen jälkeen, Tallberg kannustaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja