Ravitsemusterapeutti paljasti CNBC-uutissivustolle oman terveellisen ykköselintarvikkeensa, joka häneltä löytyy aina keittiönsä kaapista.
Minkä keittiön peruselintarvikkeen ravitsemuksen ammattilainen nostaisi jalustalle hyvinvoinnin näkökulmasta, jos pitäisi valita yksi? CNBC-uutissivustolle kirjoittavalle ravitsemusterapeutti Rahaf Al Bochille vastaus on selvä: kikherneet.
Kuivattuja kikherneitä suositellaan keitettäväksi noin 45–75 minuuttia, joskin idättämällä keittoaikaa voidaan lyhentää huomattavasti. Kikherneitä tulisi liottaa ennen keittämistä 6–8 tuntia. Kaupassa (suola)liemessä myytävät kikherneet on valmiiksi keitetty, joten ne voi lisätä ruokiin sellaisenaan. Lue lisää ohjeita Marttojen sivuilta.
– Suosikkiterveysruokaani, jota minulta löytyy aina keittiöstä, ovat kikherneet. Ne ovat tärkeä osa Välimeren ruokavaliota, ja sisältävät paljon kuitua ja proteiinia, Rahaf Al Bochi sanoo.
Hän muistuttaa, että 2,5 desilitran annos kikherneitä sisältää peräti 12,5 grammaa kuitua sekä 14,5 grammaa proteiinia.
Muut asiantuntijat samoilla linjoilla kikherneiden hyödyistä
CNBC:n mukaan myös pitkäikäisyyttä tutkinut kirjailija Dan Buettner on samaa mieltä kikherneiden ylivertaisuudesta. Buettner tunnetaan yhdessä tutkijoiden kanssa . Sinisen vyöhykkeen asukkailla on keskimääräistä vähemmän terveysongelmia, kuten sydän- ja verisuonisairauksia, syöpiä ja diabetesta. Näin ollen alueilla myös eletään keskiarvoa vanhemmiksi.

