Suomen suosituimmat sipsit 2021 – nämä viedään nyt erityisesti käsistä: "Myydään parhaimmillaan satoja tuhansia kuukaudessa"

sipsit
Suosituimpien sipsien joukossa on tuttuja tuotteita. Erityisesti linssisipsien myynti on nyt kovassa kasvussa. Shutterstock/Valmistajat

Suomalaiset ovat napostelukansaa. MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto selvitti vuode 2021 suosituimmat ja myydyimmät sipsit. Löytyykö kauppojen ja valmistajien listoilta omat suosikkisi?

Perunalastut ja muut sipsit kuuluvat olennaisena osana suomalaisten herkuttelurutiineihin. Jokaisella sipsifanilla on omat suosikkinsa, mutta tietyt tuotteet nousevat vuosittain myydyimpien snacksien joukkoon. MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto selvitti, mitkä sipsit ovat menneet parhaiten kaupaksi vuonna 2021. Saimme vastaukset sekä kauppaketjuilta että suurimmilta valmistajilta.

K-ryhmän mukaan erilaisten snacksien kauppa on käynyt hyvin alkuvuonna 2021.

– Korona-aika on varmasti myös ollut vaikuttamassa kasvaneisiin myyntilukuihin. Kotona vietetyt leffaillat ovat varmasti lisääntyneet ja niihin on ostettu sitten sipsejä, dippejä ja poppareita, sanoo K-ryhmän osto- ja myyntijohtaja Aki Erkkilä.

Linssisipsit viedään nyt käsistä

Estrellan toimitusjohtaja Christel Lundström kertoo MTV:lle, että suomalaiset suhtautuva avoimin mielin uutuuksiin, ja haluavat mielellään kokeilla niitä.

– Markkinoille tulee joka vuosi hyvä tarjonta mielenkiintoisia uutuuksia. Viime vuosien hitit ovat olleet erityyppiset kasvipohjaiset snacksit. Suosikkimakujen kuten suolattujen ja kermaviili & sipulin rinnalle on tullut myös paljon erilaisia chilipohjaisia makuja, Lundström sanoo.

Estrellalla suosituimpien sipsien joukkoon kuuluvat Herkku, Manhattan, Ranch sekä Merisuola.

–  Linssipohjaiset snackit ovat myös viime vuosina saavuttaneet suosiota, näihin kuuluu sekä linssisipsit että viime syksynä lanseeratut linssijuustonaksut Linssisnacksit.

Linssisipsien suosio on havaittu myös muilla valmistajilla sekä kauppaketjuissa.

–  Erityisesti linssisipsit ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Vielä vuonna 2017 ei juurikaan myyty linssisipsejä, mutta nykyään niitä myydään parhaimmillaan satoja tuhansia pakkauksia kuukaudessa, kertoo myyntipäällikkö Nina Paavilainen SOK Marketkaupan ketjuohjauksesta.

Pienemmät pakkauskoot kiinnostavat kuluttajia

Taffelilla on tutkittu kuluttajien makumieltymyksiä ja huomattu niin uusien sipsivaihtoehtojen kuin erilaisten pakkauskokojen kiinnostavan.

Uudenlaiset raaka-aineet sipsien valmistuksessa ovat myös tämän hetken trendi, ja Taffel onkin tuonut monipuolisesti erilaisia raaka-ainepohjia snackseihin, kuten KikX-kikhernelastut, LinsSips-linssisipsit ja Bolz-härkäpapupallot, Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä sanoo.

Taffelilta kerrotaan, että maustetut perunalastut lisäävät suosiotaan jatkuvasti. Näissä suosituin maku Broadway, eli sourcream & onion, alkaa jo olla yhtä suosittu kuin suolattu perunalastu.

Vaikka hyvin vakiintuneet makumaailmat ovat Väkelän mukaan suuressa suosiossa, niin uudet kiinnostavat mausteetkin nostavat suosiotaan jatkuvasti. Nähtävillä on myös, että uudet kausimaut innostavat kuluttajia. Taffelilla tämän kevään iso lanseeraus oli linssisipsien ohella Taffel Furious, joka tuotiin kuluttajien toiveesta takaisin kauppoihin. Se voitti aikanaan sipsin ystäville järjestetyn Makuhaaste-kilpailun.

Pakkauskokoihin kuluttajat toivovat yhä pienempiä pusseja.

– Taffelilla on tehty pitkäjänteisesti työtä sen eteen, että kuluttajille olisi tarjolla myös pienempiä pakkauskokoja maltillisempaan herkutteluun. Esimerkiksi LinsSipsit lanseerattiin suoraan pienempään 130 gramman pussikokoon, ja nyt myös suosituimmat sipsimaut löytyvät uudesta pienemmästä pakkauksesta.

Suomen suosituimmat sipsit 2021

K-ryhmän alkuvuoden myydyimmät sipsit satunnaisessa järjestyksessä:

Taffel Sips 325g poimuperunalastu

Taffel Broadway 325g perunalastu

Pringles Sourcream&Onion 200g

Estrella 275g Herkku Chips

Taffel juustosnacks 235g

Pringles Original 200g

Pringles Sweet Paprika 200g

Estrella Linssisnacks 125g Sourcream and

Taffel snacks perunakierre 235g raffel

Taffel Hearts maissisnacks 235g

S-ryhmän myydyimmät perunalastut satunnaisjärjestyksessä (tammi-huhtikuu 2021):

Pringles SOURCREAM&ONION CHIPS 200g

Taffel BROADWAY CHIPS MEGA 325g

Taffel SIPS POIMU MEGA 325g

Lidlin myydyimmät sipsit:

– Perunalastuista on hyvä huomioida, että niillä on kaikilla Hyvää Suomesta joutsenmerkki. Pussien takaa löytyy tieto miltä kotimaiselta tilalta sipsit tulevat, eli ne ovat kaikki tilajäljitettäviä, kertoo Sanna Mämmi Lidlin viestinnästä.

Snack Dayn Grill Crunch poimutettu sipsi

Snack Dayn Maalaisperunalastut suolattu

Snack Dayn Maalaisperunalastut tilli & kermaviili

Katso myös MTV:n dippimakutesti:

3:59


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja