Hummus kikhernedippi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666006/landscape16_9/515/290/142c3108d8ebfe3bf14a5e2d86dd3034/ow/hummus-11897.jpg)
Julkaistu
Hummus on dippi kikhernetahnasta ja tahinista, jota alunperin sai Arabimaista. Tarjoile hummus broilerin tai lihan lisukkeena. Tuorean leivän päällä hummus maistuu todella hyvälle!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset, 4 annosta
- 2 dl GoGreen Kikherneitä (käyttövalmiit)
- 3 rkl tahinia (seesamipastaa, voi jättää pois)
- 2 valkosipulin kynttä (puristettuna)
- 4 rkl puristettua sitruunan mehua
- 1 rkl juustokuminaa
- suolaa, pippuria
- n. 1,5 dl vettä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Hummuksen teko:
1. Laita ainekset paitsi oliiviöljy tehosekoittimeen ja sekoita.
2. Kaada lautaselle ja viimeistele oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka