Ravintola-alan opiskelijat työllistyvät yhä useimmin muualle kuin ravintoloihin. Vastaako alan koulutus tämän hetkisen työelämän vaatimuksia?
Ravintola-ala elää muutosten aikaa, kun useat Helsingin huippuravintolat ovat joutuneet sulkemaan oviaan. Löytyykö ravintola-alan opiskelijoille tulevaisuudessa työpaikkoja, ravintolakoulu Perhon rehtori Gun Marit Nieminen?
Ketjupaikat työllistävät
Ravintolakoulu Perho on lisäämässä opiskelijamääriään ensi vuonna ravintola-alan epävarmasta tulevaisuuden näkymästä huolimatta. Koulun rehtori Gun Marit Nieminen perustelee opiskelijamäärän nostamista työvoimakysynnällä.
– Pääkaupunkiseudulla on kysyntää koulutetusta työvoimasta, sekä kokeista että tarjoilijoista. Tarjolla on paljon työpaikkoja erityyppisissä alan yrityksissä, muun muassa ketjut työllistävät hyvin, kertoo Nieminen
Suuri osa, noin 70 prosenttia opiskelijoista, sijoittuu heti tutkinnon suorittamisen jälkeen niihin yrityksiin, joissa ovat olleet opintojensa aikana työssäoppimassa.
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut ei työskentele pelkästään ravintolassa. Muita työllistäjiä ovat esimerkiksi juhlapalvelut, hotellit ja huoltoasemat. Myös matkailupalvelu on alati kasvava ala.
Koulussa opitaan perusasiat
Ravintola-ala elää vahvasti erilaisten trendien mukaan. Kokkiopiskelijat oppivat trendien mukaista ruuanvalmistusta työssäoppimisjaksoillaan erityyppisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Kouluissa keskitytään perusasioihin.