Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luomuruokaa ja omaa hunajaa – täältä valmistuvat Suomen huippukokit

Miika Ihander ja Henry Lepist huolehtivat oppilaista opetusravintola Perhossa
Miika Ihander ja Henry Lepist huolehtivat oppilaista opetusravintola Perhossa
Julkaistu 22.01.2015 16:07

MTV LIFESTYLE

Suurin osa Suomen menestyneimmistä keittiömestareista on aloittanut uransa ravintolakoulu Perhosta. Suomen ensimmäinen ravintolakoulu juhlii tänä vuonna 80-vuotista taivaltaan.

Ravintolakoulusta valmistuneita huippunimiä ovat muun muassa Hans Välimäki, Markus Maulavirta, Top Chef -voittaja Kira Weckman ja Sharen Sasu Helenius. 

Runsaasti hakijoita

Ravintolakoulun lisärakennus, Perhon Proffa, valmistuu juhlavuoden syksyllä. Oppilasmäärä nousee entisestään lisärakennuksen myötä. Alun perin vain 200 oppilaalle tarkoitetussa koulussa opiskelee tänä vuonna yli 500 oppilasta. 

– Koulutus on erittäin perusteellinen. Ravintolan esimiehet ja opettajat auttavat aina tarvittaessa, kertoo toisen vuoden kokkiopiskelija Antti Nousiainen.

Koulun yhteydessä toimii joutsenmerkitty Ravintola Perho, joka on opiskelijoiden ensimmäinen työssäoppimispaikka. Ravintola Perhon vuoromestari Miika Ihander ohjaa opiskelijoita ravintolan keittiössä. 

– Koulun suosio kasvaa tasaisesti. Hakijoita on joka vuosi enemmän ja enemmän, Ihander kertoo.

– Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta haasteellinen se tulee olemaan opiskelijamäärien kasvaessa, Ihander pohtii. 

Kasviksia omasta pellosta

Perho kiinnittää huomiota esimerkillisesti ympäristöasioihin. Ravintola Perho nousi vuoden 2014 lopulla neljännelle portaalle viisiportaisessa EcoCentrian Portaat Luomuun -ohjelmassa, jonka tavoitteena on edistää luomutuotteiden käyttöä.

Perho on mukana myös kumppanuusmaataloustoiminnassa, jonka tarkoituksena on vaalia ruoan alkuperää ja viljelyn ekologisuutta. 

– Herttoniemen osuuskunnan kautta tulee tosi paljon vihanneksia ja juureksia koulun ja ravintolan käyttöön, kertoo Ihander.

Ravintolakoululla on kymmenen sato-osuutta Herttoniemen osuuskunnassa. Myös oppilaat osallistuvat viljelmien hoitamiseen.

Raaka-ainelähtöisyys näkyy myös koulun omana hunajantuotantona. Hunajatuotantoa harjoitetaan koulun kattoterassilla. 

Juhlavuosi tuo mukanaan tapahtumia

Kuhaa_mannerheimRavintola Perhossa tarjoillaan klassikkoannosta Kuhaa Mannerheimin tapaan

Juhlavuotena ravintolassa on tarjolla klassikkomenu. Klassikkomenua tarjoillaan koko vuoden ajan. Listalle ovat päässeet muun muassa Kuhaa Mannerheimin tapaan ja Perhon perinteinen pippuripihvi. 

Myös koulun omalla pienpanimolla on juhlavuosi, kun panimo täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Olut valmistetaan käsityönä kotimaisista raaka-aineista. Panimon päätuote on Perhon Rohkea-olut, jonka lisäksi valmistetaan kausioluita. 

Juhlavuosi tuo mukanaan paljon erilaisia tapahtumia. Esimerkiksi tammikuun lopulla järjestettävässä POP UP- tapahtumassa opiskelijat neljästä maasta, Suomesta, Espanjasta, Italiasta ja Latviasta tarjoilevat asiakkaille espanjalaista ruokaa. Yhteistyötä tehdään ravintola Juuren ja Pastisserie Comasin kanssa.  

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Laura Matilainen, laura.matilainen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Huippuravintoloiden annoksia 5–7 eurolla: Hittitapahtuma porskuttaa koronakriisistä huolimatta – nyt ei tarvitse jonottaaKorona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Food Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille"Turkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonVälimäki ja Vottonen valmiina haasteeseen: "Suomen paras ravintola" – tämän verran maksaa 20 ruokalajin menu Palacessa
LuomuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Luomu
  • 09.06.202407:36
    Maatalous

    170 lehmän isäntä Pekka pettyi EU-politiikkaan

  • 17.02.202113:13
    Ruoka

    Ostatko näitä ruokia? Luomutuotteiden myynti ylitti ensimmäistä kertaa 400 miljoonan euron rajan – tässä kovimmat myyntihitit

  • 24.11.202009:15
    Ruoka

    Suosikkikinkkua tulossa kauppoihin aiempaa enemmän, mutta silti sitä ei riitä kaikille halukkaille – tässä on tavallisen ja luomukinkun todellinen ero

  • 18.11.202005:38
    Liha

    Millaista on olla lihatuottaja nyky-Suomessa? Hämeenlinnalainen Susanna perusti karjatilan vuosi sitten ja saa rajuakin kritiikkiä – "On kysytty, voiko minutkin teurastaa"

  • 18.02.202017:30
    Ruoka

    Ostatko sinäkin? Ruoka, jonka myynti on kasvanut hurjasti sekä S-ryhmällä että Keskolla: "Suosio näkyy marketeissa koko pääkaupunkiseudulla"