Rasvaton ja vitamiinipitoinen trendiherkku – tätä kannattaa nyt hyödyntää

Lehtikaali
Lehtikaali on syksyllä parhaimmillaan.

Syksy on kaalien aikaa, ja mikä olisikaan parempi raaka-aine viikonlopun herkkuihin, kuin terveellinen lehtikaali?

Lehtikaalissa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja, eikä lainkaan rasvaa.  Lisäksi se sisältää enemmän rautaa kuin naudanliha.

Lehtikaali sisältää myös paljon K-vitamiinia, joka on välttämätöntä luiden terveydelle sekä paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa. Lehtikaalissa on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä.

Lisäksi lehtikaalilla on tulehdusta estäviä ominaisuuksia, joten se ehkäisee muun muassa niveltulehdusta. Lisäksi se voi auttaa madaltamaan kolesterolia.

Katso herkulliset lehtikaalireseptit:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.