Rasvaton ja vitamiinipitoinen trendiherkku – tätä kannattaa nyt hyödyntää

Lehtikaali
Lehtikaali on syksyllä parhaimmillaan.

Syksy on kaalien aikaa, ja mikä olisikaan parempi raaka-aine viikonlopun herkkuihin, kuin terveellinen lehtikaali?

Lehtikaalissa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja, eikä lainkaan rasvaa.  Lisäksi se sisältää enemmän rautaa kuin naudanliha.

Lehtikaali sisältää myös paljon K-vitamiinia, joka on välttämätöntä luiden terveydelle sekä paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa. Lehtikaalissa on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä.

Lisäksi lehtikaalilla on tulehdusta estäviä ominaisuuksia, joten se ehkäisee muun muassa niveltulehdusta. Lisäksi se voi auttaa madaltamaan kolesterolia.

Katso herkulliset lehtikaalireseptit:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat