Rasvaton ja vitamiinipitoinen trendiherkku – tätä kannattaa nyt hyödyntää
![Lehtikaali](https://im.mtvuutiset.fi/image/4274824/landscape16_9/1000/563/1b3931edaf05190f02e4eeb821e10cd2/zF/lehtikaali.jpg)
Syksy on kaalien aikaa, ja mikä olisikaan parempi raaka-aine viikonlopun herkkuihin, kuin terveellinen lehtikaali?
Lehtikaalissa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja, eikä lainkaan rasvaa. Lisäksi se sisältää enemmän rautaa kuin naudanliha.
Lehtikaali sisältää myös paljon K-vitamiinia, joka on välttämätöntä luiden terveydelle sekä paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa. Lehtikaalissa on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä.
Lisäksi lehtikaalilla on tulehdusta estäviä ominaisuuksia, joten se ehkäisee muun muassa niveltulehdusta. Lisäksi se voi auttaa madaltamaan kolesterolia.
Katso herkulliset lehtikaalireseptit:
Lähde: Body and Soul
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka