Rasvaton ja vitamiinipitoinen trendiherkku – tätä kannattaa nyt hyödyntää

Lehtikaali
Lehtikaali on syksyllä parhaimmillaan.

Syksy on kaalien aikaa, ja mikä olisikaan parempi raaka-aine viikonlopun herkkuihin, kuin terveellinen lehtikaali?

Lehtikaalissa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja, eikä lainkaan rasvaa.  Lisäksi se sisältää enemmän rautaa kuin naudanliha.

Lehtikaali sisältää myös paljon K-vitamiinia, joka on välttämätöntä luiden terveydelle sekä paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa. Lehtikaalissa on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä.

Lisäksi lehtikaalilla on tulehdusta estäviä ominaisuuksia, joten se ehkäisee muun muassa niveltulehdusta. Lisäksi se voi auttaa madaltamaan kolesterolia.

Katso herkulliset lehtikaalireseptit:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja