Raju väite: Sushiravintoloiden lohi ei olekaan oikeasti lohta
Yhdysvalloissa on noussut kohu Real Food, Fake Food -kirjan julkaisun jälkimainingeissa. Larry Olmsted paljastaa kirjassaan elintarviketeollisuuden huijauksia.
Paljastuskirjan Yhdysvaltain ruokateollisuudesta kirjoittanut Larry Olmsted väittää kirjassaan, etteivät sushiravintoloiden käyttämät kalat ole aina sitä, mitä väitetään.
Olmstedin selvitysten mukaan ravintoloiden lohena tai punanapsijana mainostetut kalat ovat usein tilapiaa tai muuta halpaa kalaa, joka on värjätty väriaineiden avulla punaiseksi. Ravintolat siis huijaavat asiakkaitaan kustannussäästöjen toivossa.
Olmstedin mukaan budjettileikkaukset ja säästötoimenpiteet ovat saaneet aikaan sen, ettei elintarvikevirastoilla ole enää käsiä puuttua tämän kaltaisiin huijauksiin.
Lähde: Women's Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka