Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raju väite: Sushiravintoloiden lohi ei olekaan oikeasti lohta

Shutterstock
Julkaistu 21.07.2016 14:55

MTV LIFESTYLE

Yhdysvalloissa on noussut kohu Real Food, Fake Food -kirjan julkaisun jälkimainingeissa. Larry Olmsted paljastaa kirjassaan elintarviketeollisuuden huijauksia. 

Paljastuskirjan Yhdysvaltain ruokateollisuudesta kirjoittanut Larry Olmsted väittää kirjassaan, etteivät sushiravintoloiden käyttämät kalat ole aina sitä, mitä väitetään.

Olmstedin selvitysten mukaan ravintoloiden lohena tai punanapsijana mainostetut kalat ovat usein tilapiaa tai muuta halpaa kalaa, joka on värjätty väriaineiden avulla punaiseksi. Ravintolat siis huijaavat asiakkaitaan kustannussäästöjen toivossa.

Olmstedin mukaan budjettileikkaukset ja säästötoimenpiteet ovat saaneet aikaan sen, ettei elintarvikevirastoilla ole enää käsiä puuttua tämän kaltaisiin huijauksiin. 

Lähde: Women's Health

Lisää aiheesta:

Tonnikalan suosio romahtanut – yhtenä syynä vaivalloinen pakkaus: "Moni milleniaali ei omista edes purkinavaajaa"Yhdysvaltalaistutkijoiden karu havainto: Puolet sushista on aivan jotain muuta kuin luullaanBrittiselvitys kiinalaisesta ruoasta: Annoksissa järkyttävät määrät suolaa – varoitusmerkintöjä vaaditaanAsiantuntijat varoittavat: Sushissa vakava terveysriski?Amerikkalainen kalapetos: Tuotteissa täysin tuulesta temmattuja merkintöjäKaamea löytö – kasvismakkaroissa lihaa ja ihmisen DNA:ta
RavintolatSushiMitä ihmettä?Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 17.10.07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 9.10.17:04
    Espoo

    IL: Alaston nuori nainen tuli espoolaisravintolaan kesken lounaan ja alkoi huutaa

  • 9.10.16:19
    Ruoka

    Taas yksi tunnettu ravintolayhtiö ongelmissa

  • 9.10.12:02
    Juomat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 8.10.10:44
    Ruoka

    Huippukokin vinkki: "Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"