Raju väite: Sushiravintoloiden lohi ei olekaan oikeasti lohta

sushi
Shutterstock

Yhdysvalloissa on noussut kohu Real Food, Fake Food -kirjan julkaisun jälkimainingeissa. Larry Olmsted paljastaa kirjassaan elintarviketeollisuuden huijauksia. 

Paljastuskirjan Yhdysvaltain ruokateollisuudesta kirjoittanut Larry Olmsted väittää kirjassaan, etteivät sushiravintoloiden käyttämät kalat ole aina sitä, mitä väitetään.

Olmstedin selvitysten mukaan ravintoloiden lohena tai punanapsijana mainostetut kalat ovat usein tilapiaa tai muuta halpaa kalaa, joka on värjätty väriaineiden avulla punaiseksi. Ravintolat siis huijaavat asiakkaitaan kustannussäästöjen toivossa.

Olmstedin mukaan budjettileikkaukset ja säästötoimenpiteet ovat saaneet aikaan sen, ettei elintarvikevirastoilla ole enää käsiä puuttua tämän kaltaisiin huijauksiin. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!