Kaamea löytö – kasvismakkaroissa lihaa ja ihmisen DNA:ta
Yhdysvaltalaisen Clear Food -nettisivuston tutkijat ovat alkaneet selvittää, mitä elintarvikkeet oikeasti pitävät sisällään.
Start up -laboratorio Clear Food tutkii, miten ruoan sisältö eroaa pakkauksessa ilmoitetusta ravintosisällöstä. Ensimmäiseksi käsittelyyn otettiin amerikkalaisten tuotemerkkien hot dog -makkarat.
Huolestuttavia löytöjä
Tutkijoiden mukaan jopa kymmenen prosenttia kasvistuotteista sisälsi lihaa, kuten kanaa ja possua. Myös hygieniaongelmia havaittiin, sillä kaksi prosenttia tuotteista sisälsi ihmisen DNA:ta.
Myöskään pakkauksissa olevat ravintosisältöluettelot eivät pitäneet kaikissa tuotteissa paikkaansa. Joissakin kasvistuotteissa oli muun muassa yli puolet vähemmän proteiinia, kuin mitä pakkauksessa ilmoitettiin.
Clear Foodin tutkijat testasivat 345 erilaista makkaraa 75 eri ruokabrändiltä. 14,4 prosentissa tuotteista oli jotakin vikaa, kuten ongelmia hygienian kanssa.
Lähde: Clearfood.com, Foxnews.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan