Mainos

Asiantuntijat varoittavat: Sushissa vakava terveysriski?

Länsimaissa kasvava sushi-into vaarantaa herkuttelijat ikäville seurauksille. Asiantuntijat varoittavat trendikkään ruokalajin hengenvaarallisista vaikutuksista.

Japanilainen ruokaherkku on saanut jalansijaa länsimaissa, ja sushia tarjotaan ravintoloiden lisäksi myös kauppojen hyllyillä. Raa'an kalan syömiseen liittyy kuitenkin riski loisista.

MBJ Case Reports -julkaisussa kirjoittaneet lääkärit kertoivat hiljattain 32-vuotiaasta portugalilaismiehestä, joka valitti kovasta vatsakivusta, kuumeesta ja pahoinvoinnista.

Sushi toi loisen

Verikokeet paljastivat tulehduksen, ja miehen kylkiluiden alue oli kosketukselle arka. Mies kertoi syöneensä sushia, jonka jälkeen lääkärit alkoivat epäillä kipujen aiheuttajaksi matoa.

Lääkärit paikallistivat kaloja saastuttavan sukkulamadon tähystyskameralla ja onnistuivat poistamaan loisen, joka voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa äkillisiä ja hengenvaarallisia allergisia reaktioita ja jopa anafylaktisen shokin.

Lissabonilainen lääkäri Joana Carmo kertoo, että suurin osa tapauksista diagnisoidaan Japanissa, missä raaka-kala kuuluu tavallisesti ruokavalioon.

Asiantuntijat kertovat ruokailutottumusten muutosten tuovan riskin kuitenkin kasvamassa määrin myös länsimaihin, joissa raakaa kalaa suositaan erityisesti sushin muodossa.

Lähde: Daily Mail

Artikkelia päivitetty 7.6.2018 klo 16.58.

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja