Punaviinistä paljastui yllättävä vaikutus – vaikea uskoa todeksi
Washington Staten yliopiston tutkimuksessa on selvinnyt, että punaviinistä voi olla yllättävää apua laihduttajille, kertoo Telegraph-lehti.
Tutkimuksen mukaan viinirypäleiden, marjojen ja punaviinin sisältämä fenoliyhdiste, resveratroli voi auttaa laihtumaan. Vaikutus johtuu siitä, että resveratrolin todettiin vaikuttavan suotuisasti kehoon kertyneen rasvan laatuun.
Hiirille tehdyissä tutkimuksissa onnistuttiin osoittamaan, että paljon rasvaa sisältävää ruokavaliota noudattavien paino nousi 40 prosenttia vähemmän, jos resveratrolia nautittiin säännöllisesti. Tutkijat uskovat, että resveratrolin lisäksi vaikutus johtuu myös muista polyfenoleista.
– Mustikoissa, mansikoissa, vadelmissa, viinirypäleissä ja omenoissa näitä yhdisteitä on kaikkein eniten, tutkimusta johtanut professori Min Du kertoo.
Lähde: The Telegraph
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut