Punaviinistä paljastui yllättävä vaikutus – vaikea uskoa todeksi

punaviini
Vaikka punaviini sisältää paljon kaloreita, voi sen nauttimisesta olla tuoreen tutkimuksen valossa myös hyötyä laihduttajille. Shutterstock

Washington Staten yliopiston tutkimuksessa on selvinnyt, että punaviinistä voi olla yllättävää apua laihduttajille, kertoo Telegraph-lehti.

Tutkimuksen mukaan viinirypäleiden, marjojen ja punaviinin sisältämä fenoliyhdiste, resveratroli voi auttaa laihtumaan. Vaikutus johtuu siitä, että resveratrolin todettiin vaikuttavan suotuisasti kehoon kertyneen rasvan laatuun.

Hiirille tehdyissä tutkimuksissa onnistuttiin osoittamaan, että paljon rasvaa sisältävää ruokavaliota noudattavien paino nousi 40 prosenttia vähemmän, jos resveratrolia nautittiin säännöllisesti. Tutkijat uskovat, että resveratrolin lisäksi vaikutus johtuu myös muista polyfenoleista.

– Mustikoissa, mansikoissa, vadelmissa, viinirypäleissä ja omenoissa näitä yhdisteitä on kaikkein eniten, tutkimusta johtanut professori Min Du kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.