Punaviinistä paljastui uusi terveyshyöty

punaviini
Punaviinillä on kohtuudella käytettynä monia terveysvaikutuksia. Shutterstock

Punaviinistä on löydetty tutkimuksissa yllättävä terveyshyöty.

Puolassa, Poznanin yliopistossa, tehdyssä tutkimuksessa selvisi punaviinillä olevan vaikutusta lapsettomuuden ehkäisyyn. Punaviinin sisältämällä resveratrolilla todettiin olevan yhteys hedelmättömyyttä aiheuttavien hormonien määrän laskuun.

Tutkimukseen osallistui naisia, jotka sairastavat munasarjojen monirakkulatautia. Siihen liittyy testosteronin sekä muiden hormonien ylituotantoa, jotka voivat aiheuttaa lapsettomuutta. Tutkimukseen osallistuneista heillä, jotka saivat punaviinin resveratrolia, aleni testosteronitaso 23,1 prosenttia. Heillä, jotka saivat lumelääkettä, testosteronitasot taas nousivat 2,9 prosenttia.

Tohtori Atoni Duleba, Kalifornian yliopistosta, toteaa tämän tutkimuksen olevan ensimmäinen kerta, kun resveratrolin on todettu vähentävän testosteronitasoja naisilla, jotka sairastavat munasarjojen monirakkulatautia.

Punaviinillä on myös muita terveysvaikutuksia. Sen sisältämillä antioksidanteilla on tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia. Niiden on tutkittu myös ehkäisevän aineenvaihdunnan ongelmia.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!