Nämä ruoat voivat vähentää erektiohäiriöiden riskiä

Uusi tutkimus kertoo, että paljon hedelmiä ja vihanneksia sisältävä ruokavalio saattaa auttaa vähentämään erektiohäiriöiden riskiä.

The American Journal of Clinical Nutrition -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa seurattiin yli 25 000 miestä. Kenelläkään osallistujista ei ollut erektiohäiriöitä tutkimuksen alkaessa. Miehet raportoivat säännöllisin väliajoin omasta ruokavaliostaan ja kyvystään ylläpitää yhdyntään riittävää erektiota.

Kymmenen vuotta kestäneen tutkimuksen aikana noin 35 prosenttia miehistä raportoi erektiohäiriöistä. Kun huomioon otettiin myös fyysisen aktiivisuuden, korkean verenpaineen, alkoholinkulutuksen ja diabeteksen kaltaiset tekijät, tutkijat havaitsivat, että suuri flavonoidien saanti alle 70-vuotiailla miehillä oli yhteydessä 11–16 prosenttia pienempään erektiohäiriöiden riskiin.

Jo aiemmissa tutkimuksissa on esitetty, että flavonoidirikkailla ruoilla on anti-inflammatorisia eli elimistön tulehduksia vähentäviä vaikutuksia, minkä takia niitä syömällä voi mahdollisesti myös vähentää riskiään sairastua sydäntauteihin ja joihinkin syöpiin.

Flavonoideja on kaikissa kasviksissa, marjoissa ja hedelmissä, erityisesti niiden kuoriosissa. Kannattaa siis syödä esimerkiksi omenia, kirsikoita, luumuja, aprikooseja, viinimarjoja, mustikoita, karpaloita, appelsiinejä ja greippejä.

Flavonoideja saa myös teestä, vihreästä enemmän kuin mustasta. Viineistä punaviini on valkoviiniä flavonoidipitoisempi.

Lähteet: Nytimes.com, Ajcn.nutrition.org, Terveyskirjasto

Lue myös:

    Uusimmat