Syyskuun viimeisenä päivänä julkaistut tutkimustulokset kumoavat yllättäen aiemmat tutkimustiedot punaisen ja prosessoidun lihan terveyshaitoista.
Mitä mieltä suomalaiset ovat lihansyönnin vähentämisestä? Yllä olevalla videolla paljastetaan suomalaisten ostoskärryjen sisällöt. 
Punaisen ja prosessoidun lihan liiallisen syömisen haitoista on varoiteltu jo vuosia. Lihansyönti on tutkimuksissa linkitetty muun muassa sydän- ja verisuonisairauksien ja syöpien puhkeamiseen.
Suomessa virallisissa ravitsemussuosituksissa suositellaan syömään punaista tai prosessoitua lihaa korkeintaan 500 g viikossa. Punaiella lihalla tarkoitetaa naudan-, sian- ja lampaanlihaa. Lihavalmisteita ovat esimerkiksi makkarat, nakit ja leikkeleet.
Kansainvälisessä tutkijapaneelissa maanantaina julkaistut tuoreet tutkimustulokset väittävät kuitenkin aivan päinvastaista. Ravitsemustutkijoista koostuvan asiantuntijakonsortion mukaan punaisen lihan syöntiä ei ole syytä rajoittaa nykyisistä suosituksista. Muun muassa kanadalaisista, espanjalaisista ja puolalaisista tutkijoista koostuvan tutkijaryhmä ei löytänyt yhteyttä lihasyönnin ja sairauksien, kuten diabeteksen, syövän ja sydänsairausten väliltä.  
Tutkimustulokset julkaistiin lääketieteellisessä Annals of Internal Medicine -tutkimusjulkaisussa.

