Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanalaatikon voi valmistaa myös porkkanaraasteesta – poimi resepti!

Shutterstock
Julkaistu 23.12.2016 10:23

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että porkkanalaatikon voi valmistaa myös porkkanaraasteesta?

Porkkanalaatikko kuuluu perinteisesti jouluun. Kokeile vaihtelun vuoksi muunnelmaa tutusta reseptistä, jossa käytetään keitettyjen porkkanoiden asemasta porkkanaraastetta.

Porkkanalaatikko porkkanaraasteesta

4 annosta

300 g porkkanaraastetta
3/4 dl puuroriisiä
2 dl vettä
2 rkl voita
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1/4 tl rouhittua muskottipähkinää
1 rkl siirappia
1 muna
½ dl kermaa

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele riisi ja keitä sitä noin 10 minuuttia vedessä, johon on lisätty ruokalusikallinen voita. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä noin 15 minuutiksi hautumaan miedolle lämmölle kannen alle. Anna riisin jäähtyä.

2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita riisin joukkoon porkkanaraaste, suola, siirappi, muna, valkopippuri, muskottipähkinärouhe ja kerma.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 45 minuuttia.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Maailman parhaat kermaperunat – helppo ohjeTee itse karjalanpiirakoita – poimi herkullinen resepti!Jäikö glögiä yli joulusta? Näin juoma kannattaa hyödyntääHellapoliisin Glögillä maustettu lihapataMaksalaatikkoPorkkanalaatikko-ohje
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti