Kermaperunat ovat klassinen lisuke monelle liha- ja kalaruoalle. Televisiosta tutun huippukokki Tyler Florencen kermaperunoissa maistuu ihanasti yrttinen kerma. Helppoa reseptiä ylistetään Food Networkin ruokasivustolla maailman parhaaksi.
Ainekset
- 3,5 dl kuohukermaa
- 3 laakerinlehteä
- 2 vartta tuoretta timjamia
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ tl muskottia (mieluiten tuoreesta pähkinästä raastettuna)
- suolaa
- mustapippuria
- voita
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 50 g parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Kermaperunat valmistuvat näin:
Annoksia: 6-8
Valmistusaika: 15 min + 40 min paistaminen
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kuumenna kerma kattilassa sekoitellen laakerinlehtien, timjamin, hienonnetun valkosipulin, muskotin, suolan ja pippurin kanssa. Anna kiehahtaa (älä polta pohjaan), sammuta keittolevy ja jätä tekeytymään.
- Pese, kuori ja viipaloi perunat. Voitele iso uunivuoka ja levitä perunat vuokaan. Raasta joukkoon hieman parmesaanijuustoa ja sekoita.
- Siivilöi kermasta yrtit. Kaada kermaseos perunoiden päälle uunivuokaan. Raasta päälle loput parmesaanijuustosta ja mausta tuoreella timjamilla.
- Peitä uunivuoka foliolla, mutta jätä yksi kulma raolleen, jotta höyry pääsee ulos. Paista kermaperunoita uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Ota kermaperunat uunista. Anna kermaperunoiden levätä ja tekeytyä vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua .
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.