Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailman parhaat kermaperunat – helppo ohje

Shutterstock
Julkaistu 02.10.2019 09:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 3,5 dl kuohukermaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 vartta tuoretta timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ tl muskottia (mieluiten tuoreesta pähkinästä raastettuna)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Kermaperunat valmistuvat näin:

Annoksia: 6-8
Valmistusaika: 15 min + 40 min paistaminen

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuumenna kerma kattilassa sekoitellen laakerinlehtien, timjamin, hienonnetun valkosipulin, muskotin, suolan ja pippurin kanssa. Anna kiehahtaa (älä polta pohjaan), sammuta keittolevy ja jätä tekeytymään.
  3. Pese, kuori ja viipaloi perunat. Voitele iso uunivuoka ja levitä perunat vuokaan. Raasta joukkoon hieman parmesaanijuustoa ja sekoita. 
  4. Siivilöi kermasta yrtit. Kaada kermaseos perunoiden päälle uunivuokaan. Raasta päälle loput parmesaanijuustosta ja mausta tuoreella timjamilla.

Kermaperunat ovat klassinen lisuke monelle liha- ja kalaruoalle. Televisiosta tutun huippukokki Tyler Florencen kermaperunoissa maistuu ihanasti yrttinen kerma. Helppoa reseptiä ylistetään Food Networkin ruokasivustolla maailman parhaaksi.

  • Peitä uunivuoka foliolla, mutta jätä yksi kulma raolleen, jotta höyry pääsee ulos. Paista kermaperunoita uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Ota kermaperunat uunista. Anna kermaperunoiden levätä ja tekeytyä vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua .
  • Lisää aiheesta:

    Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastikettaParas perunasalaatti vapuksiTäytetyt uuniperunatSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraHanna Gullichsenin sitruunapastaLammaspaimenen piiras
    PerunatPerunagratiiniLisäkeruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Perunat
    • 11.2.11:29
      Peruna

      Parhaat perunat airfryerissa

    • 23.12.202413:00
      Äyriäiset

      Skagen-perunapelti

    • 19.06.202414:39
      Rapuskagen

      Bella Tablen lyttypotut ja skagen

    • 14.06.202413:55
      Peruna

      Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

    • 15.02.202207:54
      Gluteeniton

      Kreikkalaiset paistetut perunat