Maailman parhaat kermaperunat – helppo ohje
Kermaperunat ovat klassinen lisuke monelle liha- ja kalaruoalle. Televisiosta tutun huippukokki Tyler Florencen kermaperunoissa maistuu ihanasti yrttinen kerma. Helppoa reseptiä ylistetään Food Networkin ruokasivustolla maailman parhaaksi.
Ainekset
- 3,5 dl kuohukermaa
- 3 laakerinlehteä
- 2 vartta tuoretta timjamia
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ tl muskottia (mieluiten tuoreesta pähkinästä raastettuna)
- suolaa
- mustapippuria
- voita
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 50 g parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Kermaperunat valmistuvat näin:
Annoksia: 6-8
Valmistusaika: 15 min + 40 min paistaminen
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kuumenna kerma kattilassa sekoitellen laakerinlehtien, timjamin, hienonnetun valkosipulin, muskotin, suolan ja pippurin kanssa. Anna kiehahtaa (älä polta pohjaan), sammuta keittolevy ja jätä tekeytymään.
- Pese, kuori ja viipaloi perunat. Voitele iso uunivuoka ja levitä perunat vuokaan. Raasta joukkoon hieman parmesaanijuustoa ja sekoita.
- Siivilöi kermasta yrtit. Kaada kermaseos perunoiden päälle uunivuokaan. Raasta päälle loput parmesaanijuustosta ja mausta tuoreella timjamilla.
- Peitä uunivuoka foliolla, mutta jätä yksi kulma raolleen, jotta höyry pääsee ulos. Paista kermaperunoita uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Ota kermaperunat uunista. Anna kermaperunoiden levätä ja tekeytyä vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua .
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta