Maailman parhaat kermaperunat – helppo ohje

Kermaperunat resepti
Shutterstock

Kermaperunat ovat klassinen lisuke monelle liha- ja kalaruoalle. Televisiosta tutun huippukokki Tyler Florencen kermaperunoissa maistuu ihanasti yrttinen kerma. Helppoa reseptiä ylistetään Food Networkin ruokasivustolla maailman parhaaksi.

Ainekset

  • 3,5 dl kuohukermaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 vartta tuoretta timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ tl muskottia (mieluiten tuoreesta pähkinästä raastettuna)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Kermaperunat valmistuvat näin:

Annoksia: 6-8
Valmistusaika: 15 min + 40 min paistaminen

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuumenna kerma kattilassa sekoitellen laakerinlehtien, timjamin, hienonnetun valkosipulin, muskotin, suolan ja pippurin kanssa. Anna kiehahtaa (älä polta pohjaan), sammuta keittolevy ja jätä tekeytymään.
  3. Pese, kuori ja viipaloi perunat. Voitele iso uunivuoka ja levitä perunat vuokaan. Raasta joukkoon hieman parmesaanijuustoa ja sekoita. 
  4. Siivilöi kermasta yrtit. Kaada kermaseos perunoiden päälle uunivuokaan. Raasta päälle loput parmesaanijuustosta ja mausta tuoreella timjamilla.
  5. Peitä uunivuoka foliolla, mutta jätä yksi kulma raolleen, jotta höyry pääsee ulos. Paista kermaperunoita uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Ota kermaperunat uunista. Anna kermaperunoiden levätä ja tekeytyä vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua .

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!