Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jäikö glögiä yli joulusta? Näin juoma kannattaa hyödyntää

Glögi sopii loistavasti lihaisan pataruoan mausteeksi.
Glögi sopii loistavasti lihaisan pataruoan mausteeksi.
Julkaistu 28.12.2016 13:35

MTV LIFESTYLE

Mikäli glögiä jäi yli joulusta, eikä sitä tee enää mieli juoda sellaisenaan, voi juoman hyödyntää herkulliseen lihapataan.

Karjalanpaistilihasta voit valmistaa joulunaikaan sopivaa ruokaa, joka saa hieman makean ja mausteisen maun glögistä. Ruokabloggaaja Hellapoliisin reseptillä glögillä maustettu lihapata onnistuu varmasti.

– Mikäli käytössäsi on painekattila, käytä sitä. Muussa tapauksessa hauduta ruokaa uunissa miedolla lämmöllä useita tunteja, Hellapoliisi vinkkaa.

Hellapoliisin Glögillä maustettu lihapata

5 annosta

2 rkl rypsiöljyä
900 g karjalanpaistilihaa
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
1 tähtianis
3 isoa porkkanaa
3 sipulia
5 dl mustikkaglögiä tai muuta glögiä
2 dl vettä
120 g smetanaa

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää lihapalat.

Kääntele, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, maustepippurit, laakerinlehdet, kanelitanko ja tähtianis. Kuori porkkanat ja sipulit ja leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit lohkoiksi. Lisää ainekset joukkoon ja kääntele hetki.

Lisää glögi ja vesi ja kiehauta.

Laita ruoka uunin kestävässä vuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia.

Lisää joukkoon kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi smetana ja anna sen sulaa joukkoon.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Hellapoliisin Glögillä maustettu lihapataYksinkertainen raaka-aine tekee spagetista entistä parempaa – oletko jo kokeillut?MaksalaatikkoYrttipaistettu hirvifilee
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti