Hellapoliisin Glögillä maustettu lihapata
Karjalanpaistilihasta voit valmistaa joulunaikaan sopivaa ruokaa, joka saa hieman makean ja mausteisen maun glögistä. Mikäli käytössäsi on painekattila, käytä sitä. Muussa tapauksessa hauduta ruokaa uunissa miedolla lämmöllä useita tunteja. Kokeile Hellapoliisin herkullista reseptiä!
5 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 900 g karjalanpaistilihaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 10 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- 3 isoa porkkanaa
- 3 sipulia
- 5 dl mustikkaglögiä tai muuta glögiä
- 2 dl vettä
- 120 g smetanaa
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää lihapalat.
Kääntele, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, maustepippurit, laakerinlehdet, kanelitanko ja tähtianis. Kuori porkkanat ja sipulit ja leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit lohkoiksi. Lisää ainekset joukkoon ja kääntele hetki.
Lisää glögi ja vesi ja kiehauta.
Laita ruoka uunin kestävässä vuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia.
Lisää joukkoon kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
Lisää lopuksi smetana ja anna sen sulaa joukkoon.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan