Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin Glögillä maustettu lihapata

Julkaistu 16.12.2016 08:20

MTV LIFESTYLE

5 annosta

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 900 g karjalanpaistilihaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 10 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 3 isoa porkkanaa
  • 3 sipulia
  • 5 dl mustikkaglögiä tai muuta glögiä
  • 2 dl vettä
  • 120 g smetanaa

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää lihapalat.

Kääntele, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, maustepippurit, laakerinlehdet, kanelitanko ja tähtianis. Kuori porkkanat ja sipulit ja leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit lohkoiksi. Lisää ainekset joukkoon ja kääntele hetki.

Lisää glögi ja vesi ja kiehauta.

Laita ruoka uunin kestävässä vuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia.

Lisää joukkoon kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.

Karjalanpaistilihasta voit valmistaa joulunaikaan sopivaa ruokaa, joka saa hieman makean ja mausteisen maun glögistä. Mikäli käytössäsi on painekattila, käytä sitä. Muussa tapauksessa hauduta ruokaa uunissa miedolla lämmöllä useita tunteja. Kokeile Hellapoliisin herkullista reseptiä!

Lisää lopuksi smetana ja anna sen sulaa joukkoon.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoJäikö glögiä yli joulusta? Näin juoma kannattaa hyödyntääHellapoliisin värikäs lihapataVanhanajan hapanpaistiLihapata monelleHöyrytettyä turskaa
HellapoliisiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney