Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maksalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maksalaatikko kahdeksalle

  • 400 g vasikan-, naudan- tai sianmaksaa
  • 75 g tuoretta silavaa
  • 1 dl ohraryynejä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 maustemitta meiramia
  • 2 kananmunaa
  • voita tai margariinia vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Keitä ohraryynejä 2 desilitrassa vettä noin 15 minuuttia. Lisää maito ja keitä vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kuori sipuli, leikkaa se lohkoiksi ja laita tehosekoittimeen. Leikkaa maksa ja silava paloiksi ja lisää sipulin seuraksi. Lisää 1 teelusikallinen suolaa ja 1 maustemitta vastajauhettua pippuria. Jauha ainekset kääntämällä tehoa päälle lyhyiksi hetkiksi. Lisää maitoa, jos massa on liian paksua. Paista pieni nokare ja maista.

3. Kaada taikina voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile voisulan ja puolukkasurvoksen kera.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoSmoolantilainen karkea maksapasteijaJoulumaksapasteijaJouluinen maksapasteijaItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteija
JoululaatikotJouluPääruoatLiharuoka

Jos pitää maksasta, rakastaa yleensä maksalaatikkoa. Tämä on vanhanajan ruoka, joka on helppo valmistaa tehosekoittimen avulla ja joka sen jälkeen hoitaa itse itsensä uunissa. Tähän reseptiin kuuluu myös ohraryynejä. Huomioi, että ohje on kahdeksalle hengelle, eli maksalaatikkoa riittää isommallekin seurueelle.

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot
  • 22.12.202309:54
    Vaaleihin Tommolan kanssa

    Sari Essayahin perunalaatikko

  • 21.12.202314:44
    Joulu

    Merja Rehnin imelletty perunalaatikko

  • 20.12.202313:15
    Joulu

    Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko

  • 21.12.202213:32
    Kasvisruoka

    Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

  • 11.12.202010:15
    Lisäkeruoat

    Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon