Porkkanalaatikko-ohje
Porkkanalaatikko kuuluu perinteisesti jouluun. Kokeile vaihtelun vuoksi tätä muunnelmaa, jossa käytetään keitettyjen porkkanoiden asemasta porkkanaraastetta. Laatikkoa maustavat perinteiset joulumaut: siirappi sekä muskottipähkinä. Tällä porkkanalaatikko-ohjeella tulee neljä annosta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Porkkanalaatikkoresepti (4 annosta)
- 300 g porkkanaraastetta
- 3/4 dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 2 rkl voita
- 5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- 1/4 tl rouhittua muskottipähkinää
- 1 rkl siirappia
- 1 muna
- ½ dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele riisi ja keitä sitä noin 10 minuuttia vedessä, johon on lisätty ruokalusikallinen voita. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä noin 15 minuutiksi hautumaan miedolle lämmölle kannen alle. Anna riisin jäähtyä.
2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita riisin joukkoon porkkanaraaste, suola, siirappi, muna, valkopippuri, muskottipähkinärouhe ja kerma.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa