Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanalaatikko-ohje

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Porkkanalaatikkoresepti (4 annosta)

  • 300 g porkkanaraastetta
  • 3/4 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1/4 tl rouhittua muskottipähkinää
  • 1 rkl siirappia
  • 1 muna
  • ½ dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele riisi ja keitä sitä noin 10 minuuttia vedessä, johon on lisätty ruokalusikallinen voita. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä noin 15 minuutiksi hautumaan miedolle lämmölle kannen alle. Anna riisin jäähtyä.

2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita riisin joukkoon porkkanaraaste, suola, siirappi, muna, valkopippuri, muskottipähkinärouhe ja kerma.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 45 minuuttia.

Porkkanalaatikko kuuluu perinteisesti jouluun. Kokeile vaihtelun vuoksi tätä muunnelmaa, jossa käytetään keitettyjen porkkanoiden asemasta porkkanaraastetta. Laatikkoa maustavat perinteiset joulumaut: siirappi sekä muskottipähkinä. Tällä porkkanalaatikko-ohjeella tulee neljä annosta.

Lisää aiheesta:

Helppo bataattilaatikko-ohjePorkkanalaatikon voi valmistaa myös porkkanaraasteesta – poimi resepti!Lanttu- ja porkkanalaatikkoLanttu-porkkanalaatikkoSuppilovahvero-lihapullat ja omenakastikeJouluiset uuniperunat ja punajuuri-vuohenjuustotäytteiset uuniperunat
JoululaatikotLisäkeruoatGluteenitonJouluKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot
  • 22.12.202309:54
    Vaaleihin Tommolan kanssa

    Sari Essayahin perunalaatikko

  • 21.12.202314:44
    Joulu

    Merja Rehnin imelletty perunalaatikko

  • 20.12.202313:15
    Joulu

    Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko

  • 21.12.202213:32
    Kasvisruoka

    Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

  • 11.12.202010:15
    Lisäkeruoat

    Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon