Pitää nälän loitolla ja suojaa sairauksilta – tiesitkö näistä jogurtin vaikutuksista?

jogurtti, auringonkukansiemenet
Jogurtti on monelle mieluista aamupalaherkkua. Shutterstock

Tiesitkö, että jogurtti pitää moniin muihin välipaloihin tai aamupaloihin verrattuna nälän loitolla erityisen pitkään?

Jogurtti on oivallista välipalaa tai aamiaista, joka on osa monen suomalaisen arkea. Tiesitkö näistä jogurtin terveyshyödyistä?

Pitää nälän loitolla

Washingtonin yliopistossa, Seattlessa tehdyn tutkimuksen mukaan jogurtti pitää muihin noin 200 kilokaloria sisältäviin annoksiin verrattuna nälkää loitolla erityisen hyvin. Tämä vaikutus on erityisen hyödyllinen niille, jotka ovat aikeissa pudottaa painoa.

Voi suojata osteoporoosilta

Jogurtin sisältämän kalsiumin ja D-vitamiinin vaikutukset luustoon voivat olla hyvinkin positiiviset. Terveellisiä jogurtteja säännöllisesti syömällä voi suojautua jopa osteoporoosilta.

Tekee hyvää vatsalle

Jogurtit sisältävät vatsan terveyttä vaalivia probiootteja. Nämä tärkeät mikrobit pitävät huolen siitä, että vatsan mikrofloora on tasapainossa, ja voivat siksi helpottaa myös vatsavaivoja.

Voi suojata korkealta verenpaineelta

Minnesotan yliopiston professori Alvaro Alonso kertoo, että etenkin rasvattomien tai vähärasvaisten jogurttien syöminen voi vähentää verenpaineen nousun riskiä. Syynä tähän ovat jogurtin sisältämät korkeat kalsium-, magnesium ja kaliumpitoisuudet.

Lähteet: Health.com, Webmd.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja