"Pistetään pönttö pörisemään!" – Kape Aihinen vinkkaa superhelpon arkiruoan, joka valmistuu blenderissä

shutterstock_1781250914
Shutterstock

Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen vinkkasi tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa helpon lounasruoan, jonka voi tehdä blenderissä.

Videolla Kape näyttää, miten hänen "ikiklassikkonsa" valmistuu blenderissä.

Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden toisessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi kokkailurooleihinsa jämähtäneiden Marin ja Samin keittiön. 

Marin ja Samin perheen arkirutiinit kaipasivat kipeästi muutosta, sillä keittiössä mentiin aina Samin suunnitelmien mukaan. Marilla puolestaan ei ollut innostusta ruoanlaittoon. 

Jaksossa nähtiin, miten Kape opasti pariskuntaa valmistamaan muun muassa klassista janssoninkiusausta sekä kokkaamaan ravitsevaa munakasta. Jaksossa kokattujen ruokalajien ideana oli, että ne valmistuvat melkein kuin itsestään. Aktiivista ruoanlaittoaikaa ei juuri tarvita.

Helppo lounasruoka: Vihreä gazpacho blenderissä

Tämä filosofia päti myös Kapen vinkkaamaan vihreään gazpachoon, jonka valmistamisen keittiömestari opetti Marille. 

– Tehdään minun ikiklasikkoni, lehtisalaattigazpacho. Kaikki on vihreää ja kaikki tehdään blenderissä, Kape alusti.

Ruokalajin ideana on se, että ravitsevan aterian voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja napata sieltä vaikka lounaaksi arjen pyörityksen keskellä. Mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin kasata ainekset blenderiin. Joitakin aineksia voi hieman pilkota pienemmäksi ennen blenderissä surauttamista.

– Pistetään pönttö pörisemään! Kape totesi viitaten blenderiin.

Lopputulos oli tietysti Kapen taattuun tyyliin maistuva.

– Onko hyvää? Täydellistä!

Katso videolta, miten gazpacho tehdään ja nappaa helppo ohje: Kari Aihisen vihreä gazpacho eli vihanneskeitto


Katso myös Kaappaus keittiössä -jakson muut reseptit



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.