Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Pistetään pönttö pörisemään!" – Kape Aihinen vinkkaa superhelpon arkiruoan, joka valmistuu blenderissä

Shutterstock
Julkaistu 19.09.2021 17:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen vinkkasi tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa helpon lounasruoan, jonka voi tehdä blenderissä.

Videolla Kape näyttää, miten hänen "ikiklassikkonsa" valmistuu blenderissä.

Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden toisessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi kokkailurooleihinsa jämähtäneiden Marin ja Samin keittiön. 

Marin ja Samin perheen arkirutiinit kaipasivat kipeästi muutosta, sillä keittiössä mentiin aina Samin suunnitelmien mukaan. Marilla puolestaan ei ollut innostusta ruoanlaittoon. 

Jaksossa nähtiin, miten Kape opasti pariskuntaa valmistamaan muun muassa klassista janssoninkiusausta sekä kokkaamaan ravitsevaa munakasta. Jaksossa kokattujen ruokalajien ideana oli, että ne valmistuvat melkein kuin itsestään. Aktiivista ruoanlaittoaikaa ei juuri tarvita.

Helppo lounasruoka: Vihreä gazpacho blenderissä

Tämä filosofia päti myös Kapen vinkkaamaan vihreään gazpachoon, jonka valmistamisen keittiömestari opetti Marille. 

– Tehdään minun ikiklasikkoni, lehtisalaattigazpacho. Kaikki on vihreää ja kaikki tehdään blenderissä, Kape alusti.

Ruokalajin ideana on se, että ravitsevan aterian voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja napata sieltä vaikka lounaaksi arjen pyörityksen keskellä. Mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin kasata ainekset blenderiin. Joitakin aineksia voi hieman pilkota pienemmäksi ennen blenderissä surauttamista.

– Pistetään pönttö pörisemään! Kape totesi viitaten blenderiin.

Lopputulos oli tietysti Kapen taattuun tyyliin maistuva.

– Onko hyvää? Täydellistä!

Katso videolta, miten gazpacho tehdään ja nappaa helppo ohje: Kari Aihisen vihreä gazpacho eli vihanneskeitto

Katso myös Kaappaus keittiössä -jakson muut reseptit

Lue myös: Suurtalouskokki Pirjon tyttäret eivät suostu syömään äitinsä tekemää ruokaa – Kari Aihinen kauhistuu kuullessaan, kuinka perheessä sen sijaan ruokaillaan

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen salaatti" – oletko koskaan maistanut?Oletko ikinä itse tehnyt? Kokin pastakastike sai Pirjon ällistymään: "Ihan superhyvää"Nyt on helppo arkiruoka! Kari Aihinen paljastaa ohjeen maailman parhaaseen kiusaukseen Näin Kari Aihinen neuvoo tekemään broileripyörykät – helppo niksi takaa parhaat pallerot: Veden lämpötilalla on väliäKari Aihisen helpossa nuudeliruoassa yksi nerokas juju: "Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää"Kari Aihisella yksi salaisuus täydelliseen bolognesekastikkeeseen – pitää sisältää tietyt perusjutut: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"
RuokaKari AihinenKaappaus keittiössäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa