"Pistetään pönttö pörisemään!" – Kape Aihinen vinkkaa superhelpon arkiruoan, joka valmistuu blenderissä
Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen vinkkasi tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa helpon lounasruoan, jonka voi tehdä blenderissä.
Videolla Kape näyttää, miten hänen "ikiklassikkonsa" valmistuu blenderissä.
Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden toisessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi kokkailurooleihinsa jämähtäneiden Marin ja Samin keittiön.
Marin ja Samin perheen arkirutiinit kaipasivat kipeästi muutosta, sillä keittiössä mentiin aina Samin suunnitelmien mukaan. Marilla puolestaan ei ollut innostusta ruoanlaittoon.
Jaksossa nähtiin, miten Kape opasti pariskuntaa valmistamaan muun muassa klassista janssoninkiusausta sekä kokkaamaan ravitsevaa munakasta. Jaksossa kokattujen ruokalajien ideana oli, että ne valmistuvat melkein kuin itsestään. Aktiivista ruoanlaittoaikaa ei juuri tarvita.
Helppo lounasruoka: Vihreä gazpacho blenderissä
Tämä filosofia päti myös Kapen vinkkaamaan vihreään gazpachoon, jonka valmistamisen keittiömestari opetti Marille.
– Tehdään minun ikiklasikkoni, lehtisalaattigazpacho. Kaikki on vihreää ja kaikki tehdään blenderissä, Kape alusti.
Ruokalajin ideana on se, että ravitsevan aterian voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja napata sieltä vaikka lounaaksi arjen pyörityksen keskellä. Mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin kasata ainekset blenderiin. Joitakin aineksia voi hieman pilkota pienemmäksi ennen blenderissä surauttamista.
– Pistetään pönttö pörisemään! Kape totesi viitaten blenderiin.
Lopputulos oli tietysti Kapen taattuun tyyliin maistuva.
– Onko hyvää? Täydellistä!
Katso videolta, miten gazpacho tehdään ja nappaa helppo ohje: Kari Aihisen vihreä gazpacho eli vihanneskeitto
Katso myös Kaappaus keittiössä -jakson muut reseptit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta