Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on helppo arkiruoka! Kari Aihinen paljastaa ohjeen maailman parhaaseen kiusaukseen

MTV Oy / Ida Kentala
Julkaistu 14.09.2021 16:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Kari Aihinen demonstroi tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa, miten tehdään maailman parasta janssoninkiusausta.

Katso videolta Kapen vinkit kiusauksen valmistamiseen: Näin potut ja sipulit kannattaa pilkkoa!

Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden toisessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi kokkailurooleihinsa jämähtäneiden Marin ja Samin keittiön. 

Marin ja Samin perheen arkirutiinit kaipasivat kipeästi muutosta, sillä keittiössä mentiin aina Samin suunnitelmien mukaan. Marilla puolestaan ei ollut innostusta ruoanlaittoon. 

"Tehdään maailman paras janssoninkiusaus"

Niinpä Kari Aihinen päätti jälleen kerran aloittaa perusasioista ja Marin ja Samin keittiössä ryhdyttiin kokkaamaan suosittua, ehkä myös mielipiteet jakavaa kiusausta. 

Mistä tulee janssoninkiusauksen nimi?  Kiusauksiksi on alettu nimittää janssoninkiusauksen tapaan valmistettuja ruokia, joissa anjovis on korvattu esimerkiksi kinkulla tai sienillä. Janssoninkiusaus on alun perin ruotsalainen ruoka, Janssons frestelse. Ruoan nimen alkuperälle on useampikin selitys. Kiusauksen selittäisi mahdollisesti elokuva Janssons frestelse (1929), josta ruoan on arveltu saaneen nimensä.

Lähde: Helsingin kaupunginkirjasto

– Lähdetään siitä liikenteeseen, että tehdään sellainen maailman paras janssoninkiusaus, Kape aloitti.

Seuraavassa hetkessä Mari pilkkoikin jo sipuleita. Hänen pilkkomistapansa johti kuitenkin melkoiseen hävikkiin, joten Kape demonstroi paremman tavan. Myös perunoiden viipalointiin löytyi keittiömestarilta näppärä niksi. 

Pian janssoninkiusaus oli kasassa ja valmis uuniin. Mari hämmentyi, miten helposti kiusausruoka valmistui täysin ilman pakasteaineksia. 

– "Vähän" on ehkä paremman näköistä kuin niistä valmiista peruna-sipulisekoituksista tehdyt kiusaukset, Mari totesi.

Katso videolta, miten maailman paras janssoninkiusaus tehdään ja nappaa Kapen ohje: Janssoninkiusaus – Kari Aihisen täydellinen ohje

Katso myös Kaappaus keittiössä -jakson muut reseptit

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen salaatti" – oletko koskaan maistanut?Oletko ikinä itse tehnyt? Kokin pastakastike sai Pirjon ällistymään: "Ihan superhyvää""Pistetään pönttö pörisemään!" – Kape Aihinen vinkkaa superhelpon arkiruoan, joka valmistuu blenderissäNiin helppoa! Kari Aihisen fantastinen lohimunakas onnistuu sinultakin: "Sairaan hyvää"Teethän aina näin, kun valmistat kiusauksia tai laatikkoruokia? Kari Aihisen ykkösvinkki: "Ei niin, että kaadatte kerman..." Kari Aihisella yksi salaisuus täydelliseen bolognesekastikkeeseen – pitää sisältää tietyt perusjutut: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"
RuokaKaappaus keittiössäKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen09:34
    Ravitsemus

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • Eilen06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?