Nyt on helppo arkiruoka! Kari Aihinen paljastaa ohjeen maailman parhaaseen kiusaukseen

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS2_Turku_Janssoninkiusaus
MTV Oy / Ida Kentala

Keittiömestari Kari Aihinen demonstroi tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa, miten tehdään maailman parasta janssoninkiusausta.

Katso videolta Kapen vinkit kiusauksen valmistamiseen: Näin potut ja sipulit kannattaa pilkkoa!

Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden toisessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi kokkailurooleihinsa jämähtäneiden Marin ja Samin keittiön. 

Marin ja Samin perheen arkirutiinit kaipasivat kipeästi muutosta, sillä keittiössä mentiin aina Samin suunnitelmien mukaan. Marilla puolestaan ei ollut innostusta ruoanlaittoon. 

"Tehdään maailman paras janssoninkiusaus"

Niinpä Kari Aihinen päätti jälleen kerran aloittaa perusasioista ja Marin ja Samin keittiössä ryhdyttiin kokkaamaan suosittua, ehkä myös mielipiteet jakavaa kiusausta. 

Mistä tulee janssoninkiusauksen nimi?  Kiusauksiksi on alettu nimittää janssoninkiusauksen tapaan valmistettuja ruokia, joissa anjovis on korvattu esimerkiksi kinkulla tai sienillä. Janssoninkiusaus on alun perin ruotsalainen ruoka, Janssons frestelse. Ruoan nimen alkuperälle on useampikin selitys. Kiusauksen selittäisi mahdollisesti elokuva Janssons frestelse (1929), josta ruoan on arveltu saaneen nimensä.

Lähde: Helsingin kaupunginkirjasto

– Lähdetään siitä liikenteeseen, että tehdään sellainen maailman paras janssoninkiusaus, Kape aloitti.

Seuraavassa hetkessä Mari pilkkoikin jo sipuleita. Hänen pilkkomistapansa johti kuitenkin melkoiseen hävikkiin, joten Kape demonstroi paremman tavan. Myös perunoiden viipalointiin löytyi keittiömestarilta näppärä niksi. 

Pian janssoninkiusaus oli kasassa ja valmis uuniin. Mari hämmentyi, miten helposti kiusausruoka valmistui täysin ilman pakasteaineksia. 

– "Vähän" on ehkä paremman näköistä kuin niistä valmiista peruna-sipulisekoituksista tehdyt kiusaukset, Mari totesi.


Katso videolta, miten maailman paras janssoninkiusaus tehdään ja nappaa Kapen ohje: Janssoninkiusaus – Kari Aihisen täydellinen ohje


Katso myös Kaappaus keittiössä -jakson muut reseptit

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat