Kari Aihinen hämmästyy kuullessaan, etteivät teini-ikäiset tytöt syö suurtalouskokkina työskentelevän äitinsä tekemää ruokaa.
Julkkiskokki Kari ”Kape” Aihinen laittaa jälleen suomalaiskotien keittiöitä kuntoon uudella Kaappaus keittiössä -kaudella. Kauden kolmannessa jaksossa huippukokki tapaa nurmijärveläisen Pirjon ja tämän tyttäret, 14-vuotiaan Monikan ja 12-vuotiaan Roosan.
Pirjo työskentelee itse suurtalouskokkina, mutta perheen kotona ruokailu on Pirjon mukaan erittäin heikkoa.
– Meidän perheessä syödään huonosti, paljon sokeria, kovin harvoin yhdessä. Ja aika paljon einespainotteista. Meillä ei kasviksia käytetä oikeastaan ollenkaan. Yritän usein pinnistellä sen, että se olisi normaalia perusruokaa, mutta sitten se, että ruoka ei kelpaa, kun sen on valmistanut, niin se on kyllä paljon vähentänyt motivaatiota laittaa sitä ruokaa, Pirjo kertoo perheen tilanteesta.
Äiti kertoo olevansa huolissaan tilanteesta, sillä kumpikin tytär on kasvavassa iässä.
– Kyllä me apua tarvitaan varmaan aika paljon, Pirjo summaa.
