Nappaa toisen Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen.
Kauden toisessa Kaappaus keittiössä -sarjan jaksossa kohdattiin rooliensa vangit. Marin ja Samin perheen arkirutiinit kaipaavat kipeästi muutosta, sillä keittiössä mennään aina Samin suunnitelmien mukaan. Marilla puolestaan ei ole innostusta ruuanlaittoon. Näillä resepteillä Aihinen yritti murtaa rutiinit ja saada Marinkin innostumaan ruuanlaitosta.
Katso resepti:
Janssoninkiusaus
MTV Oy / Ida Kentala
6 annosta
2 sipulia
8 perunaa
2 purkkia anjovista
½ pakettia pekonia
6 dl kermaa
anjovisliemi
mustapippuria
Kuori ja pilko sipulit sekä perunat ohuiksi siivuiksi. Paloittele pekonit. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle kerros sipulia, perunaa. Lado päälle vuorotellen pekonia, anjovisfileitä, sipulia ja perunaa.
Sekoita kerma anjovisliemen kanssa ja mausta pippurilla. Kaada kermaseos vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa, noin 45 min.
Possun kassler
MTV Oy / Ida Kentala
kokonainen porsaan kassler
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
½ litraa lihalientä
voita
tuoretta salviaa
tuoretta lehtipersiljaa
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha kuumalla pannulla voissa ja siirrä sen jälkeen pataan.
Kuori, pilko ja kuullota sipuleita pannulla. Lisää joukkoon valmis lihaliemi ja tuoreita yrttejä. Maista lientä ja mausta lisää, kunnes se on maukas. Kun liemi on valmis, kaada se kasslerin päälle pataan.
Kypsennä lihaa kannen alla 100 asteen uunissa noin 8 - 10 tuntia kunnes liha on mureaa.
Savulohimunakas
MTV Oy / Ida Kentala
1 annos
3 kananmunaa
1 dl kermaa
100 g savulohta
kourallinen pinaattia
puolikas avokado
mustapippuria
suolaa
sitruunamehua
Sekoita kananmunat ja kerma keskenään munakasmassaksi.
Lisää seos öljytylle pannulle ja paista miedolla lämmöllä, jotta kananmunamassa jähmettyy.
Kun munakas on lähes valmis lisää päälle revitty savulohi, pinaattia ja kuutioitua avokadoa.
Chorizomunakas
MTV Oy / Ida Kentala
1 annos
3 kananmunaa
1 dl kermaa
pala chorizomakkaraa
pala purjoa
pinaattia
puolikas avokado
mustapippuria
suolaa
Sekoita kananmunat ja kerma keskenään munakasmassaksi.
Pilko chorizo ja purjo ohuiksi viipaleiksi.
Kuullota purjoa öljyisessä pannussa ja lisää hetken päästä chorizo. Kaada päälle munakasmassa. Paista miedolla lämmöllä, sillä tavoitteena on saada kananmunamassa jähmettymään, ilman että se munakas ottaa liikaa väriä.
Mausta suolalla ja pippurilla ja kun munakas on valmis, käännä se lautaselle ja viimeistele pinaatilla ja avokadokuutioilla.
Grillattu salaatti
MTV Oy / Ida Kentala
6-8 annosta
2 paprikaa
5 parsaa
puolikas hunajameloni
1 kesäkurpitsa
nippu broccolinia
1 avokado
Marinadi
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
Kuori hunajameloni ja katkaise parsasta kuiva tyviosa pois.Tarvittaessa kuori parsat.
Pilko paprika, hunajameloni ja kesäkurpitsa isoiksi paloiksi ja puolita avokado.
Valmista vihanneksille marinadi ja pyörittele niitä siinä.
Grillaa ja nauti!
Grillattu lohi
MTV Oy / Ida Kentala
lohta
suolaa
mustapippuria
Mausta lohi suolalla ja pippurilla ja grillaa noin 4 min per puoli.
Grillattu naudan sisäfile
MTV Oy / Ida Kentala
n. 150 g härän sisäfilettä per syöjä
suolaa
mustapippuria
Mausta liha suolalla ja pippurilla ja aseta kuumaan grilliin.
Kun neste alkaa tihkua pinnalla, käännä. Kun sama juttu tapahtuu myös toisella puolella, nosta pihvi pois grillistä ja kääri folioon vetäytymään.
Worcester majoneesi
2 dl majoneesia
2 rkl worcester kastiketta
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan!
Vihreä gaspazcho eli vihanneskeitto
6 annosta
1 vihreä omena
1 kurkku
1 varsisellerin varsi
jääsalaattia
1 valkosipulinkynsi
1 avokado
2 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl worcester kastiketta
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
tuoretta minttua
Pilko kaikki vihannekset paloiksi ja lisää blenderiin. Lisää sekaan jugurtti ja mausta worscester kastikkeella, sitruunamehulla, mintulla, suolalla ja pippurilla.
Sekoita massa tasaiseksi blenderissä ja maista sekä mausta lisää tarpeen mukaan.
Herkullinen lihapata
MTV Oy / Ida Kentala
6 annosta
500 g naudan paistilihaa
4 isoa herkkusientä
2 sipulia
1/2 litraa lihalientä
paketti koskenlaskija -juustoa
tuoretta timjamia
Paloittele liha kuutioiksi. Paista lihaan kaunis väri voissa. Lisää lihat pataan.
Kuori ja pilko sipulit. Pilko myös herkkusienet. Kuullota näitä ja lisää sen jälkeen pataan.
Kaada pataan lihaliemi ja mausta laakerinlehdillä, tuoreilla timjaminoksilla ja kokonaisilla mustapippureilla.
Anna padan hautua liedellä noin 45min. Viimeistele pata koskenlaskija juustolla. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Lihapullat tomaattikastikkeessa
MTV Oy / Ida Kentala
6-8 annosta
800 g paistijauhelihaa
suolaa
mustapippuria
3 tölkkiä kokonaisia säilyketomaatteja
parmesan- juustoa
rucolaa
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja pyörittele niistä sopivan kokoisia pullia.
Paista lihapullat voissa ja lisää sen jälkeen uunivuokaan.
Kaada päälle säilyketomaatit ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Viimeistele valmis vuoka parmesan- juustolla ja rucolalla.