Niin helppoa! Kari Aihisen fantastinen lohimunakas onnistuu sinultakin: "Sairaan hyvää"

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS2_Turku_Savulohimunakas
MTV Oy / Ida Kentala

Keittiömestari Kari Aihinen opasti tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa, miten tehdään fantastista munakasta helposti. 

Videolla Kapen vinkit munakkaan tekemiseen!

Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden toisessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi kokkailurooleihinsa jämähtäneiden Marin ja Samin keittiön. 

Marin ja Samin perheen arkirutiinit kaipasivat kipeästi muutosta, sillä keittiössä mentiin aina Samin suunnitelmien mukaan. Marilla puolestaan ei ollut innostusta ruoanlaittoon. 

Jaksossa nähtiin, miten Kape opasti pariskuntaa valmistamaan muun muassa klassista janssoninkiusausta. Keittiömestari näytti kädestä pitäen, miten sipuli kannattaa pilkkoa ja perunat viipaloida kiusausruokaan. Jaksossa kokattujen ruokalajien ideana oli, että ne valmistuvat melkein kuin itsestään. Aktiivista ruoanlaittoaikaa ei juuri tarvita.

Fantastinen savulohimunakas

Tähän teemaan sopi mainiosti myös Kapen ideoimat munakkaat. Mari pääsi kokkaamaan helppoa ja ravitsevaa savulohimunakasta.

Kape neuvoi Maria paistamaan munakkaan voissa. Sen jälkeen munakasta haudutellaan hissukseen pannulla.

– Se saa nyt tulla siellä itsekseen. Ei tarvitse tehdä mitään. Ruoanlaitossa kannattaa ottaa sellainen asenne, että hartiat alas ja iisisti. Hosuminen pois, Kape opasti.

Hetken päästä savulohimunakkaaseen laitettiin runsaat täytteet. Kape kuitenkin muistutti, ettei munakkaaseen ole mikään pakko tunkea niin paljoa täytteitä, vaan vähemmälläkin saa herkullisen aterian aikaiseksi.

– Sairaan hyvää. Fantastinen! Kape kuvaili munakasta sitä maistettuaan.

Katso videolta, miten fantastinen savulohimunakas tehdään ja nappaa Kapen ohje: Savulohimunakas Kari Aihisen tapaan


Katso myös Kaappaus keittiössä -jakson muut reseptit

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja