Niin helppoa! Kari Aihisen fantastinen lohimunakas onnistuu sinultakin: "Sairaan hyvää"
Keittiömestari Kari Aihinen opasti tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa, miten tehdään fantastista munakasta helposti.
Videolla Kapen vinkit munakkaan tekemiseen!
Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden toisessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi kokkailurooleihinsa jämähtäneiden Marin ja Samin keittiön.
Marin ja Samin perheen arkirutiinit kaipasivat kipeästi muutosta, sillä keittiössä mentiin aina Samin suunnitelmien mukaan. Marilla puolestaan ei ollut innostusta ruoanlaittoon.
Jaksossa nähtiin, miten Kape opasti pariskuntaa valmistamaan muun muassa klassista janssoninkiusausta. Keittiömestari näytti kädestä pitäen, miten sipuli kannattaa pilkkoa ja perunat viipaloida kiusausruokaan. Jaksossa kokattujen ruokalajien ideana oli, että ne valmistuvat melkein kuin itsestään. Aktiivista ruoanlaittoaikaa ei juuri tarvita.
Fantastinen savulohimunakas
Tähän teemaan sopi mainiosti myös Kapen ideoimat munakkaat. Mari pääsi kokkaamaan helppoa ja ravitsevaa savulohimunakasta.
Kape neuvoi Maria paistamaan munakkaan voissa. Sen jälkeen munakasta haudutellaan hissukseen pannulla.
– Se saa nyt tulla siellä itsekseen. Ei tarvitse tehdä mitään. Ruoanlaitossa kannattaa ottaa sellainen asenne, että hartiat alas ja iisisti. Hosuminen pois, Kape opasti.
Hetken päästä savulohimunakkaaseen laitettiin runsaat täytteet. Kape kuitenkin muistutti, ettei munakkaaseen ole mikään pakko tunkea niin paljoa täytteitä, vaan vähemmälläkin saa herkullisen aterian aikaiseksi.
– Sairaan hyvää. Fantastinen! Kape kuvaili munakasta sitä maistettuaan.
Katso videolta, miten fantastinen savulohimunakas tehdään ja nappaa Kapen ohje: Savulohimunakas Kari Aihisen tapaan
Katso myös Kaappaus keittiössä -jakson muut reseptit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan