Kesäkeitto on yksi niistä ruoista, joka herättää taatusti tunteita suuntaan jos toiseenkin. Vaikka et aiemmin olisikaan välittänyt ruokalajista, nyt on aika antaa kesäkeitolle mahdollisuus. Ruokakirjoittaja Satu Koivisto kertoo, miten kokkaat elämäsi parasta kesäkeittoa.
Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan perinteisen kesäkeiton reseptin ja paljasti samalla oma tärppinsä mielipiteitä jakavaan kesäherkkuun.
– Kesäkeitto on harvinaisen väärinymmärretty ruokaparka. Harva ruokalaji taitaa jakaa mielipiteitä yhtä voimakkaasti! Jos kuulut kesäkeittoskeptikoihin, anna tälle reseptille mahdollisuus. Tuoreista kasviksista taiten tehty soppa on taivaallista ja sopii moneen tilanteeseen, Satu kirjoittaa.
Kesäkeiton valmistaminen lähtee tietysti siitä, että soppaan valitaan sopivat uuden sadon raaka-aineet.
– Tarvitset kiinteitä pienehköjä varhaisperunoita, herneenpalkoja, pienen kukkakaalin, naattiporkkanoita, kesäsipulia ja retiisejä. Kyllä, kesäkeittooni tulee myös ehdottomasti retiisiä, joka on hyvin herkullista myös kypsennettynä, Satu kirjoittaa.
Valmista hartaasti, viimeistele kermalla
Perunoiksi Satu suosittelee uutta lajikesuosikkiaan, kiinteä Annabellea. Satu muistuttaa, että koska kesäkeitto tehdään kesävihanneksista, ne kypsyvät todella nopeasti. Niinpä kaikki ainekset kannattaa hienontaa tai paloitella valmiiksi ja ryhtyä keittopuuhiin vasta sitten. Myös kypsennysjärjestyksellä on merkitystä. Ruokakirjoittaja kertoo tekevänsä harvoja ruokia yhtä hartaasti.
