Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaikkien aikojen paras kesäkeitto – Satu paljastaa salaisen ainesosan: "Murustan sitä nykyisin joukkoon kokonaisen paketillisen"

Satu Koivisto
Julkaistu 29.06.2020 15:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kesäkeitto on yksi niistä ruoista, joka herättää taatusti tunteita suuntaan jos toiseenkin. Vaikka et aiemmin olisikaan välittänyt ruokalajista, nyt on aika antaa kesäkeitolle mahdollisuus. Ruokakirjoittaja Satu Koivisto kertoo, miten kokkaat elämäsi parasta kesäkeittoa.

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan perinteisen kesäkeiton reseptin ja paljasti samalla oma tärppinsä mielipiteitä jakavaan kesäherkkuun.

– Kesäkeitto on harvinaisen väärinymmärretty ruokaparka. Harva ruokalaji taitaa jakaa mielipiteitä yhtä voimakkaasti! Jos kuulut kesäkeittoskeptikoihin, anna tälle reseptille mahdollisuus. Tuoreista kasviksista taiten tehty soppa on taivaallista ja sopii moneen tilanteeseen, Satu kirjoittaa.

Kesäkeiton valmistaminen lähtee tietysti siitä, että soppaan valitaan sopivat uuden sadon raaka-aineet. 

– Tarvitset kiinteitä pienehköjä varhaisperunoita, herneenpalkoja, pienen kukkakaalin, naattiporkkanoita, kesäsipulia ja retiisejä. Kyllä, kesäkeittooni tulee myös ehdottomasti retiisiä, joka on hyvin herkullista myös kypsennettynä, Satu kirjoittaa.

Valmista hartaasti, viimeistele kermalla 

Perunoiksi Satu suosittelee uutta lajikesuosikkiaan, kiinteä Annabellea. Satu muistuttaa, että koska kesäkeitto tehdään kesävihanneksista, ne kypsyvät todella nopeasti. Niinpä kaikki ainekset kannattaa hienontaa tai paloitella valmiiksi ja ryhtyä keittopuuhiin vasta sitten. Myös kypsennysjärjestyksellä on merkitystä. Ruokakirjoittaja kertoo tekevänsä harvoja ruokia yhtä hartaasti. 

– Ensin kuullotan sipulin valkoisia osia ja porkkanoita hetken voissa kattilassa. Sitten lisään veden, kuumennan kiehuvaksi ja lisään perunat. Viiden minuutin jälkeen lisään kukkakaalit ja retiisit ja keitän ne napakan kypsiksi. Aivan lopuksi keittoon pääsevät herneet.

Monet keittävät kesäkeitossaan kasviksia maidossa, mutta se ei välttämättä ole paras tapa. Satu suosittelee kokeilemaan kasvisten keittämistä vedessä ja lisäämään keittoon lopuksi kermaa. Vesi-kermayhdistelmällä saa parhaan, täyteläisen raikkaan lopputuloksen.

Sadun salainen ainesosa

Sadun kesäkeitossa on myös yksi salainen ainesosa, joka sekin saattaa jakaa mielipiteitä: sinihomejuusto. Satu nappasi idean kuopiolaisesta Musta Lammas -ravintolasta muutama vuosi sitten. 

– Söimme siellä pitkän kaavan mukaan. Yksi ruokalajeista oli kesäkeitto, jonka liemeen oli lisätty Peltolan Blue -sinihomejuustoa. Taivaallista! Niinpä itsekin murustan sitä nykyisin joukkoon kokonaisen paketillisen.

Lopuksi Satu viimeistelee kesäkeittonsa vielä esimerkiksi lehtipersiljalla. Lue lisää Sadun blogista.

Katso resepti: Paras kesäkeitto – Sadun ohjeella teet siitä täydellistä

Lisää aiheesta:

Suomalaisruoka jakaa mielipiteet: "Harvinaisen väärinymmärretty"Satu lisää kesäkeittoon yllättävän ainesosan: "Murustan joukkoon kokonaisen paketillisen"Harvinaisen väärinymmärretty arkiruoka – Sadun niksillä et enää ikinä mokaa klassikkokeittoa: "Taivaallista"Pirjo vinkkaa helpon ja edullisen keiton, jota on kehitellyt täydelliseksi jo vuosia: "Aivan lyömätön ohje"Arkiruokahitti! Kesän paras keitto-ohje sisältää Sadun salaisen ainesosan: "Murustan sitä joukkoon kokonaisen paketillisen"Harri Syrjänen paljastaa: Tämä muutaman ainesosan arkiruoka on parasta juuri nyt – "Puolessa tunnissa valmista"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:44
    Joulu

    Tähtitorttuja tehdään jo elokuussa – MTV selvitti, miten joulutuotteet oikeasti valmistetaan

  • Eilen17:32
    Ruokaniksit

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • pe17:13
    Ruokaniksit

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • pe12:02
    Makeat vohvelit

    Vohveli- ja lettutaikinaan kannattaa lisätä yksi tärkeä ainesosa

  • pe07:44
    Leivonta

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?