Pilaatko valkosipulin paistamalla? Harva tietää tämän säännön

Shutterstock

Monet ruoka-aineet maistuvat entistä paremmilta hieman pannulla ruskistettuina, mutta valkosipuli on tässä asiassa poikkeustapaus.

Silputun sipulin ruskistaminen kuuluu olennaisena osana useampiin resepteihin, ja moni kaataa kuumalle pannulle samalla erää myös hienonnetun valkosipulin. Huffington Postin mukaan näin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä.

Valkosipuli ei ruskistu

Harva tietää tärkeän säännön valkosipulin paistamisesta. Valkosipulin kypsentämiseen voi nimittäin riittää hyvin vain 30 sekunnin vierailu pannulla. Yli kahta minuuttia tätä suosikkimaustetta ei kannata hyvän maun nimessä koskaan paistaa.

Toisin kuin tavallinen sipuli, valkosipuli ei ruskistu – se palaa. Palamisen seurauksena valkosipulin parhaat aromit katoavat, ja pahimmillaan palanut valkosipuli pilaa koko ruokalajin.

Ratkaisu siihen, ettei valkosipuli pala pannulla, on erityisen lyhyt kypsymisaika. Tämä selittyy sillä, että koska valkosipuli ei sisällä luontaisesti merkittäviä määriä vettä, se kypsyy erityisen nopeasti. Valkosipuli pilkotaan tavallisesti myös erityisen hienoksi silpuksi, ja tämä osaltaan edesauttaa sen nopeaa kypsymistä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja