Tiesitkö? Näin valkosipulia kuuluisi oikeasti säilyttää

valkosipuli
Valkosipulin käyttöikä lyhenee, kun siitä irroittaa yhdenkin kynnen. Shutterstock

Valkosipuli on monen suomalaiskeittiön perusraaka-aine, mutta harva tietää, kuinka valkosipulia kannattaisi oikeasti säilyttää.

Tuoretuotteissa ei luonnollisesti ole parasta ennen -päiväyksiä, joiden mukaan niiden säilyvyydestä voisi tehdä yksinkertaisia johtopäätöksiä. Valkosipulin kohdalla voi kuitenkin luottaa siihen, että se kestää käyttökelpoisena jopa kaksi vuotta

Kynnen irroittaminen lyhentää säilyvyysaikaa

Kun valkosipulista taittaa sen varren tai irroittaa yhdenkin kynnen, lyhenee raaka-aineen säilyvyysaika merkittävästi. Sen jälkeen, kun kokonainen valkosipuli on hajotettu, kestää se käyttökelpoisena kymmenen päivää.

Älä säilytä valkosipulia jääkaapissa

Kaikkein parhaiten valkosipuli säilyy viileässä ja kuivassa paikassa. Jääkaapissa sitä ei kuitenkaan kannata säilyttää, sillä kylmässä ja kosteassa valkosipulin maku kärsii helposti, ja se saattaa alkaa versomaan.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!