Tiesitkö? Näin valkosipulia kuuluisi oikeasti säilyttää
Valkosipuli on monen suomalaiskeittiön perusraaka-aine, mutta harva tietää, kuinka valkosipulia kannattaisi oikeasti säilyttää.
Tuoretuotteissa ei luonnollisesti ole parasta ennen -päiväyksiä, joiden mukaan niiden säilyvyydestä voisi tehdä yksinkertaisia johtopäätöksiä. Valkosipulin kohdalla voi kuitenkin luottaa siihen, että se kestää käyttökelpoisena jopa kaksi vuotta
Kynnen irroittaminen lyhentää säilyvyysaikaa
Kun valkosipulista taittaa sen varren tai irroittaa yhdenkin kynnen, lyhenee raaka-aineen säilyvyysaika merkittävästi. Sen jälkeen, kun kokonainen valkosipuli on hajotettu, kestää se käyttökelpoisena kymmenen päivää.
Älä säilytä valkosipulia jääkaapissa
Kaikkein parhaiten valkosipuli säilyy viileässä ja kuivassa paikassa. Jääkaapissa sitä ei kuitenkaan kannata säilyttää, sillä kylmässä ja kosteassa valkosipulin maku kärsii helposti, ja se saattaa alkaa versomaan.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti