Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Näin valkosipulia kuuluisi oikeasti säilyttää

Valkosipulin käyttöikä lyhenee, kun siitä irroittaa yhdenkin kynnen.
Valkosipulin käyttöikä lyhenee, kun siitä irroittaa yhdenkin kynnen.Shutterstock
Julkaistu 15.02.2016 20:02

MTV LIFESTYLE

Valkosipuli on monen suomalaiskeittiön perusraaka-aine, mutta harva tietää, kuinka valkosipulia kannattaisi oikeasti säilyttää.

Tuoretuotteissa ei luonnollisesti ole parasta ennen -päiväyksiä, joiden mukaan niiden säilyvyydestä voisi tehdä yksinkertaisia johtopäätöksiä. Valkosipulin kohdalla voi kuitenkin luottaa siihen, että se kestää käyttökelpoisena jopa kaksi vuotta

Kynnen irroittaminen lyhentää säilyvyysaikaa

Kun valkosipulista taittaa sen varren tai irroittaa yhdenkin kynnen, lyhenee raaka-aineen säilyvyysaika merkittävästi. Sen jälkeen, kun kokonainen valkosipuli on hajotettu, kestää se käyttökelpoisena kymmenen päivää.

Älä säilytä valkosipulia jääkaapissa

Kaikkein parhaiten valkosipuli säilyy viileässä ja kuivassa paikassa. Jääkaapissa sitä ei kuitenkaan kannata säilyttää, sillä kylmässä ja kosteassa valkosipulin maku kärsii helposti, ja se saattaa alkaa versomaan.

Lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Älä tee näin kaupasta ostetuille sipuleille kotona: "Ei saa säilyttää..."
Valkosipuli huoneenlämpöön vai jääkaappiin? Tätä et ehkä tiennyt valkosipulin säilytyksestä ja säilyvyydestä
Älä tee näin valkosipulille! Voi pilata raaka-aineen tai koko ruoan
Älä missään nimessä tee näin sipuleille kotona: "Ei saa säilyttää"
Ethän tee näin valkosipulille? Voi pilata raaka-aineen tai tekemäsi ruoan
Valkosipuli jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Tätä et ehkä tiennyt valkosipulin säilytyksestä ja säilyvyydestä
ValkosipuliMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Valkosipuli
  • 25.01.202411:11
    Ruoka

    Pilkotko vai puristatko valkosipulin? Tällainen vaikutus valinnalla on makuun

  • 24.11.202308:32
    Ruoka

    Testissä TikTokin suosittu valkosipulikikka – elämää helpottava vai sittenkin typerä?

  • 15.01.202312:55
    Ruoka

    Täydellinen lohturuoka syntyy vaivattomasti – Harri Syrjänen ylistää valkosipulipastaansa: "Jo liian helppo"

  • 27.08.202217:25
    Ruoanlaitto

    Aikaa säästävä valkosipuliniksi: Voit unohtaa pilkkomisen jopa vuodeksi!

  • 05.02.202217:56
    Ruoka

    Valmispizzataikinasta voi leipoa myös sämpylöitä: Testasimme koukuttavan helpon ohjeen