Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä

1:37Näin kuorit valkosipulin lasipurkin avullaVideolla esitellään näppärä vinkki valkosipulin kuorimiseen.
Julkaistu 27.02.2019 20:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Moni kotikokki ruskistaa valkosipulin kuumassa öljyssä, mutta tämä on asia, joka voi pilata hyvän raaka-aineen maun hetkessä. 

Valkosipuli antaa makua mitä erilaisimpiin ruokiin, mutta sen kypsentäminen on asia, jonka kanssa monella kotikokilla menee metsään.

Yleinen tapa on lisätä hienonnettu tai viipaloitu valkosipuli pannulle kuuman öljyn joukkoon, mutta viimeistään nyt tämä tapa kannattaa unohtaa. 

Sen lisäksi, että valkosipuli voi saada öljyn roiskumaan, kuumalle pannulle lisääminen polttaa maukkaan raaka-aineen helposti ikävän makuiseksi. Mustunut valkosipuli ei taatusti ole sitä, mitä ruoanlaittoosi kaipaat.

Valkosipulin aromaattiset maut esiin

Kuuman öljyn sijaan hienonnettu valkosipuli kannattaa lisätä lämpimälle pannulle yhdessä öljyn kanssa, ja antaa raaka-aineiden kuumentua yhdessä. Hitaasti lämmetessään valkosipuli imee itseensä öljyä ja muuttuu rakenteeltaan pehmeäksi ja maultaan syvän aromaattiseksi.

LUE MYÖS: Virhe, joka voi pilata pasta-ateriasi sekunneissa – ethän sorru tähän kotikokeille tyypilliseen mokaan? 

Sinun ei myöskään kannata odotella, että valkosipuli ruskistuu, vaan voit lisätä muut pannulle tulevat raaka-aineet jo siinä vaiheessa, kun valkosipuli on alkanut hieman ruskistua reunoilta.

Nämä työvaiheet takaavat sen, että lautasellesi päätyy herkullista, ei palaneen makuista ruokaa.

Valkosipuli maustaa esimerkiksi tämän herkullisen kasvisruokasuosikin, palak paneerin. 

Lähde: TheDailyMeal

Lisää aiheesta:

Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatEthän tee näin valkosipulille? Voi pilata raaka-aineen tai tekemäsi ruoan Maustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!Julkkiskokki paljastaa nerokkaan valmistuskikkansa: Kotikokkien ”tyypillisin virhe” voikin olla herkullisen bolognese-kastikkeen salaisuus! Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinÄlä heitä maun salaisuutta roskakoriin! Tee näin, aina kun valmistat kanaa
RuoanlaittoValkosipuliMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista