Pienet jäätelötehtaat valtaavat markkinoita: Jyrki Sukulan jäätelöstä vuoden luomutuote

Jymy-jäätelö
MTV

Jäätelöbuumille ei näy loppua Suomessa.

Lähi- ja luomuruokatrendin myötä Suomeen on viime vuosina alkanut tupsahdella uusia, pieniä jäätelötehtaita. Kesällä 2013 uutisoitiin kolmen kaveruksen perustamasta jäätelötehtaasta Itä-Helsingin lähiöön. Tänä kesänä jäätelöbisnekseen on lähtenyt mukaan myös televisiosta tuttu kokki Jyrki Sukula. Sukula on mukana nuorten maitotilallisten ja muutaman "jäätelöhullun" yhteistyönä aloittamassa luomujäätelöprojektissa, joka tuottaa markkinoille lisäaineetonta Jymy-jäätelöä.

– Jymy viedään käsistä! Tuote on myynnissä jo useissa kymmenissä jälleenmyyntipaikoissa ympäri Etelä-­Suomea, ja kaikki menee mitä ehdimme valmistaa. Se on näin uudelle tuotteelle kova juttu, Jyrki Sukula iloitsee.

Jäätelö valittiin vuoden luomutuotteeksi

Uusi Jymy-jäätelö valittiin vastikään myös vuoden luomutuotteeksi Image-lehden toimesta. Lehti palkitsi tuoreimmassa lokakuun numerossaan ruoka-­alan parhaimmistoa, ravintoloita, tuotteita ja ilmiöitä. Kolmen kaveruksen tapaan, myös Jymy-jäätelön valmistukseen on haettu oppia maailmalta.

– Jymy syntyi tavoitteesta tehdä jäätelöä maailman parhaista raaka-­aineista; tuoreesta luomumaidosta, suomalaisista marjoista sekä ylellisistä ja eksoottisista herkuista, kertoo toimitusjohtaja Horst Neumann, joka haki jäätelöoppia eri puolilta Eurooppaa pieniltä laatujäätelön valmistajilta ja puhui ystävänsä ympäri uskaliaaseen hankkeeseen.

Jäätelöyrittäjät ovat halunneet panostaa raaka-aineisiin toden teolla: jäätelössä käytettävä luomumaito tulee Vennan luomumaitotilalta, ja tilan lehmiä hoidetaan huolella. Tilan nuoret isännät Olli ja SamuliSuominen tuntevat kaikki lehmänsä nimeltä, ja antavat lehmille vain puhdasta, tilan omilla pelloilla viljeltyä, GMO:sta ja kasvinsuojeluaineista vapaata ruokaa. Kaikki muutkin ainesosat täyttävät tiukat lisäaineettomuus-­ ja luomukriteerit.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja