Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsingin paraatipaikalla on 50-vuotias torikahvila – hittituote hurmaa yksinkertaisuudellaan: "Kanelia, sokeria, voita"

8:41Kahvisiskot 50 vuotta Hakaniementorilla – perinne, yhteisö ja rakkaus työhön50 vuotta Hakaniementorilla toriasiakkaita palvellut Kahvisiskot-kahvilan yrittäjä kertoo, kuinka se on mahdollista.
Julkaistu 11.05.2025 08:01
Toimittajan kuva
Outi Jaatinen

lifestyle@mtv.fi

Hakaniementorilta löytyy Kahvisiskot-torikahvila, joka on toiminut jo 50 vuotta. Niina Backman piipahti jututtamassa Kahvisiskojen yrittäjää paikan päällä.

Kahvisiskot Hakaniementorilla on varmaan kevään merkki. Niina Backman piipahti väkeä kuhisevassa kahvilassa jututtamassa 50-vuotista taivaltaan juhlistavan paikan yrittäjä Raija Kaattaria.

Kahvila oli alun perin Raijan isän Reijo Virtapuron idea.

– Minä ja siskoni olimme opiskelijoita ja ollaan oltu aina kaupungin vuokralaisina koko suvun puitteissa. Sitten hän huomasi, että tällainen kahvipaikka on vapaana haettavissa ja ehdotti meille ja mehän haettiin ja saatiin. 

Lue myös: Suomalainen kahvi-ilmiö huvittaa asiantuntijaa: "Ulkomaalaisille ei välttämättä ihan aukea"

Kahvisiskoja pyöritetään suvun voimin. Perheyrityksessä on auttamassa sukulaisia monessa polvessa.

Puoleen vuosisataan mahtuu valtavasti kohtaamisia. Vakioasiakkaita on paljon.

– Ilman niitä emme pärjäisi, Kaattari sanoo.

Kaattarin mukaan Kahvisiskoissa merkittävää on yhteisöllisyys ja sosiaalisuus. Juttukavereita löytyy.

– Ei tarvitse koskaan olla yksin, Kaattari sanoo.

Kahvisiskojen tunnettu riisipuuro

Lisäksi kahvila on tunnettu riisipuurostaan. Kaattari muistelee, että sen tarina alkoi joskus kenties 40 vuotta sitten.

– Keitimme itsellemme aamupuuroa. Kun täällä oli hirveästi kauppiaita, toista sataa, he huomasivat ja sanoivat, että mekin haluamme. No, sitten asiakkaat huomasivat ja siitä se lähti.

– Nyt keitämme sitä aivan urakalla.

Kyseessä on oikein perusriisipuuro, punaiseen maitoon käytetty sellainen. 

– Koko ajan tehdään lisää ja koko ajan se on tuoretta. Kanelia, sokeria ja voita, ei se tarvitse muuta.

Riisipuuroa pääsee nautiskelemaan Kahvisiskoissa joulukuuhun saakka.

Julkimoitakin on Kahvisiskoissa asiakkaina nähty. Katso koko haastattelu yltä. Kaattarilla on myös terveiset presidentti Stubbin perheelle. 
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lisää aiheesta:

"Yksi soijamaitolitra pyöri kuukauden jääkaapissa" – kahvilanpitäjä Matias on nähnyt 15 vuoden aikana melkoisen muutoksenSuomalainen vaalikahvi-ilmiö huvittaa tietokirjailijaa: "Ulkomaalaisille ei välttämättä ihan aukea"Rönttösrouva myy nyt 49 euron "vessapaperirullia" – hamstraajat ovat jo käyneet: "Loistava ja maukas kevennys ankeaan aikaan"Täällä 1960-luku ei lopu koskaan – Kallion legendaarisin baari on myynnissä ja kohta jokainen kalliolainen saattaa saada siitä osansaMaria perusti leipomon itähelsinkiläisen kerrostalon alakertaan – asiakkaat hehkuttavat: "Ei näin hyviä tuotteita saa mistään Alepasta"Asiantuntija tyrmää pahvimukit: Sanoo suorat sanat suomalaisten kahvitottumuksista
MakujaHuomenta SuomiKahviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 13.8.18:00
    Viiden jälkeen

    Kari Aihiselta yllättävä vinkki – tekisitkö itse näin pastallesi?

  • 11.6.16:26
    Politiikka

    MT:n tiedot: Vahvat viinit eivät tule ruokakauppoihin tämän hallituksen aikana

  • 31.5.09:44
    Olut

    Mitä eroa on IPA-, APA- ja NEIPA-oluella? Panimomestari kertoo

  • 27.1.20:37
    Ruoka

    Ranska voitti Bocuse d’Orin – näin kävi Suomelle

  • 10.1.19:26
    Konkurssi

    Ravintoloita kaatuu kauhutahtia: "Tilanne vain kävi mahdottomaksi"