Hakaniementorilta löytyy Kahvisiskot-torikahvila, joka on toiminut jo 50 vuotta. Niina Backman piipahti jututtamassa Kahvisiskojen yrittäjää paikan päällä.
Kahvisiskot Hakaniementorilla on varmaan kevään merkki. Niina Backman piipahti väkeä kuhisevassa kahvilassa jututtamassa 50-vuotista taivaltaan juhlistavan paikan yrittäjä Raija Kaattaria.
Kahvila oli alun perin Raijan isän Reijo Virtapuron idea.
– Minä ja siskoni olimme opiskelijoita ja ollaan oltu aina kaupungin vuokralaisina koko suvun puitteissa. Sitten hän huomasi, että tällainen kahvipaikka on vapaana haettavissa ja ehdotti meille ja mehän haettiin ja saatiin.
Lue myös: Suomalainen kahvi-ilmiö huvittaa asiantuntijaa: "Ulkomaalaisille ei välttämättä ihan aukea"
Kahvisiskoja pyöritetään suvun voimin. Perheyrityksessä on auttamassa sukulaisia monessa polvessa.
Puoleen vuosisataan mahtuu valtavasti kohtaamisia. Vakioasiakkaita on paljon.
– Ilman niitä emme pärjäisi, Kaattari sanoo.
Kaattarin mukaan Kahvisiskoissa merkittävää on yhteisöllisyys ja sosiaalisuus. Juttukavereita löytyy.
– Ei tarvitse koskaan olla yksin, Kaattari sanoo.
Kahvisiskojen tunnettu riisipuuro
Lisäksi kahvila on tunnettu riisipuurostaan. Kaattari muistelee, että sen tarina alkoi joskus kenties 40 vuotta sitten.
– Keitimme itsellemme aamupuuroa. Kun täällä oli hirveästi kauppiaita, toista sataa, he huomasivat ja sanoivat, että mekin haluamme. No, sitten asiakkaat huomasivat ja siitä se lähti.
– Nyt keitämme sitä aivan urakalla.
Kyseessä on oikein perusriisipuuro, punaiseen maitoon käytetty sellainen.
– Koko ajan tehdään lisää ja koko ajan se on tuoretta. Kanelia, sokeria ja voita, ei se tarvitse muuta.
Riisipuuroa pääsee nautiskelemaan Kahvisiskoissa joulukuuhun saakka.