Mainos

Suomalainen hittiruoka lähtee kansainvälisille markkinoille – joko sinä olet maistanut?

Nyhtökaura laajentaa tuotteiden lisäksi myös tuotantoaan Ruotsiin.

Suomalaiset nyhtökaura-tuotteet laajentavat nyt myös ulkomaille, kertoo Gold&Green Foods. Vaihtoehtoisen vegaanisen proteiininlähteen kehitelleen firman mukaan tuotetta löytyy jo kaikista suomalaisista kauppaketjuista. Uusi tuote tuli markkinoille hieman yli vuosi sitten ja silloin trendituote herätti huomiota myös vaikean saatavuutensa takia.

Syyskuun alusta alkaen nyhtökauratuotteita voi kuitenkin ostaa myös Ruotsissa.

– Nyt tähtäämme kotimaasta muille markkinoille ja kasvuamme tukemaan tarvitsemme niin vahvistusta organisaatioomme, tuotantoomme kuin tuotetarjontaamme, kertoo Gold&Green Foodsin perustajajäsen Maija Itkonen.

Tuotteiden lisäksi nyhtökauran tuotanto laajenee Ruotsin puolelle hiukan myöhemmin. Ensi kevään aikana Mölnlyckeen olisi tarkoitus valmistua Paulig-konsernin tehdas, joka valmistaa nyhtökauraa Ruotsin ja Euroopan markkinoita varten. Tällä hetkellä nyhtökauraa valmistetaan vain Järvenpään tehtaalla.

Nyhtökaura on saanut eurooppalaisen patentin. Vasta nimetty Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Tina Hansen uskoo, että proteiinirikkaille ja lisäaineettomalle kasvisvaihtoehdoille löytyy kysyntää.

– Kasvisruoan suosio kasvaa kovaa vauhtia Pauligin markkina-alueilla. Tutkimusten mukaan Ruotsissa jopa 65 prosenttia kuluttajista ilmoittaa olevansa fleksitariaaneja eli fleksaajia ja syövänsä kasvisruokaa säännöllisesti.

Tällä hetkellä nyhtökaurayritys työllistää 50 henkilöä Suomessa, mutta Hansen uskoo, että toiminnalla on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja laajentua tulevien vuosien aikana. Tuotetarjonta laajenee nyhtökaurapyöryköillä sekä uudella nyhtäkauramaulla, ja pakkaukset saavat uuden näköisen ilmeen.

Lähde: Gold&Green Foods

 ***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja