Tattijäätelö on suomalaisyrityksen uusin vientiherkku – metsäiset maut herättäneet kiinnostusta aina Japania myöten
Suomen Jäätelön uutuusmaku on kunnianosoitus Suomen metsille.
Tattimuhennos ja -soppa ovat suosittuja herkkuja, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miltä suosittu sieni maistuisi jäätelössä? Nyt sinun ei tarvitse enää arvailla, sillä Suomen Jäätelö on tuomassa kauppoihin melko villiltä kuulostavan uutuuden; tattijäätelön.
Tattijäätelö vastaa Suomen Jäätelön mukaan erinomaisesti vallitseviin ruokatrendeihin; puhtauteen, aitouteen ja luonnon raaka-aineisiin.
Tattijäätelö tullaan yrityksen mukaan esittelemään myös kansainvälisille ostajille, sillä tatti on arvostettu raaka-aine muun muassa Japanissa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa.
Metsämaut kiinnostavat aina Japania myöten
Vanhat klassiset jäätelömaut kuten vanilja ja suklaa ovat toki aina arvossaan, mutta niiden rinnalle halutaan elämyksiä – uusia, erikoisia ja eksoottisia luonnon makuja.
– Tattijäätelö on kunnianosoituksemme Suomen metsille. Se on oiva lisä Suomen Jäätelön metsämakuihin, jotka ovat herättäneet kiinnostusta Keski-Eurooppaa ja Japania myöten, jäätelöräätäli Petri Laukontaus kertoo.
Vaikka jäätelön resepti on tietysti liikesalaisuus, jäätelöraatari paljastaa yhdeksi tämän jäätelön raaka-aineeksi ajan, jota kuluu muihin yrityksen jäätelöihin verrattuna paljon enemmän.
Miehen mukaan jäätelö tarjoaa herkutteluhetken niin arkeen kuin juhlaan, ja jäätelöä voi Laukontauken mukaan nauttia vaikkapa rosmariini-puolukkasiirapin tai peuranfileen kumppanina.
Kuluvalla viikolla tattijäätelö menee myyntiin Keskon jakeluportaaseen, josta se on kauppiaiden tilattavissa paikallisiin Supermarketteihin ja K-kauppoihin.
Lähde: Suomen Jäätelö
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka