Tattijäätelö on suomalaisyrityksen uusin vientiherkku – metsäiset maut herättäneet kiinnostusta aina Japania myöten

tattijäätelö
Uutuusjäätelö yhdistää suomalaissienen ja jäätelön. Suomen Jäätelö, Shutterstock

Suomen Jäätelön uutuusmaku on kunnianosoitus Suomen metsille. 

Tattimuhennos ja -soppa ovat suosittuja herkkuja, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miltä suosittu sieni maistuisi jäätelössä? Nyt sinun ei tarvitse enää arvailla, sillä Suomen Jäätelö on tuomassa kauppoihin melko villiltä kuulostavan uutuuden; tattijäätelön.

Tattijäätelö vastaa Suomen Jäätelön mukaan erinomaisesti vallitseviin ruokatrendeihin; puhtauteen, aitouteen ja luonnon raaka-aineisiin. 

Tattijäätelö tullaan yrityksen mukaan esittelemään myös kansainvälisille ostajille, sillä tatti on arvostettu raaka-aine muun muassa Japanissa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa.

Metsämaut kiinnostavat aina Japania myöten

Vanhat klassiset jäätelömaut kuten vanilja ja suklaa ovat toki aina arvossaan, mutta niiden rinnalle halutaan elämyksiä – uusia, erikoisia ja eksoottisia luonnon makuja. 

– Tattijäätelö on kunnianosoituksemme Suomen metsille. Se on oiva lisä Suomen Jäätelön metsämakuihin, jotka ovat herättäneet kiinnostusta Keski-Eurooppaa ja Japania myöten, jäätelöräätäli Petri Laukontaus kertoo.

Vaikka jäätelön resepti on tietysti liikesalaisuus, jäätelöraatari paljastaa yhdeksi tämän jäätelön raaka-aineeksi ajan, jota kuluu muihin yrityksen jäätelöihin verrattuna paljon enemmän.

Miehen mukaan jäätelö tarjoaa herkutteluhetken niin arkeen kuin juhlaan, ja jäätelöä voi Laukontauken mukaan nauttia vaikkapa rosmariini-puolukkasiirapin tai peuranfileen kumppanina. 

Kuluvalla viikolla tattijäätelö menee myyntiin Keskon jakeluportaaseen, josta se on kauppiaiden tilattavissa paikallisiin Supermarketteihin ja K-kauppoihin.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja