Parasta sienirisottoa ikinä – näin kokit sen tekevät: "Superhelppo ja törkeän hyvä"

Näin saat ruoan maistumaan huomattavasti paremmalta – kokki Sauli Kemppaisen niksit 7:12 Näin saat ruoan maistumaan huomattavasti paremmalta – kokki Sauli Kemppaisen niksit
KATSO VIDEO: Näin saat ruoan maistumaan huomattavasti paremmalta – kokki Sauli Kemppaisen niksit.

Sienirisotto on loppukesän ja syksyn ehdotonta herkkuruokaa. Testaa esimerkiksi tv-kokin maukasta kantarellirisottoa. 

Mitä kokata metsästä löytyneistä tateista tai kantarelleista? Sienirisotto on varma valinta, kun etsit hyvää ja helppoa sieniohjetta.

Näin saat risotosta kuin risotosta erityisen hyvää

Huippukokki Sauli Kemppainen  jakoi alkuvuodesta MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa parhaat maustamisvinkkinsä. Kemppainen kertoi myös tärppinsä täydellisen risoton valmistamiseen. 

– Jos tehdään risotto, niin se tehdään normaalisti veteen. Vesi menee riisin sisään, miltä vesi maistuu? Ei miltään.

Sen sijaan kokki neuvoi kokeilemaan esimerkiksi porkkanan mehustamista porkkanamehuksi, jota voi käyttää esimerkiksi juuri risoton nesteenä. Samaan tapaan voit käyttää myös muita kasviksia risotossa.

Katso yllä olevalta videolta kokin vinkit ruoan maustamiseen!

Maukas sienirisotto kantarelleista

MTV3-kanavan Kokkisota-ohjelmastakin tuttu kokki Harri Syrjänen on jakanut Instagram-seuraajilleen jo muutaman vuoden ajan helppoja resptejä. Viime syksynä Syrjänen vinkkasi todella helpon sienirisoton ohjeen. 

– Moni kokee, että risotto olisi vaikea, mutta tämä risotto on superhelppo ja törkeän hyvä, kokki kehui Instagram-julkaisussaan.

Kokin risotossa hyödynnetään niin kantarelleja kuin kesäkurpitsaakin.

Katso myös: Harri Syrjänen näyttää videolla, miten kantarelli-kesäkurpitsarisotto valmistuu

Näin valmistuu Harri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisotto 1:00
Kokeile kokin sienirisottoa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.