Pääsiäisen takuuvarma hittiherkku – oletko kuullut "valekananmunista"?

täytetyt pääsiäismunat3
Shutterstock, Instagram, Facebook

Valekananmunat ovat hilpeä, raikas ja koristeellinen pääsiäisen jälkiruoka, joka valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle.

Valekananmunien idea on se, että täytetyt suklaamunat täytetään muistuttamaan värimaailmaltaan tavallisia kananmunia. Hauskalla reseptillä voi vaikkapa hämätä pääsiäisvieraita. Näistä ei voi olla pitämättä, vaikkei sattuisikaan olemaan keitettyjen kananmunien ystävä!

Suklaiset ja hedelmäiset valekananmunat

Ainekset:

8 pientä suklaamunaa (8 annosta) tai 4 suurta munaa (8 annosta)
200 g sitruuna-, mango- tai appelsiinituorejuustoa
0,5 dl tomusokeri
1 rkl sitruunamehua
mausteeksi hieman sitruunan kuorta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa

Keltuaiseksi joko puolikkaita säilykeaprikooseja tai:
2 passionhedelmän mehu tai 4 tl esimerkiksi appelsiinimehua
2 rkl jotain keltaista hilloa, esimerkiksi aprikoosihilloa
2 rkl voita

1. Jos haluat saada kananmunien ”valkuaisesta” mahdollisimman valkoista, valitse sitruunarahka. Sekoita kulhossa yhteen rahka, tomusokeri, sitruunamehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma. Sekoita kermavaahto varovasti maustetun rahkan joukkoon.

2. Kuori suklaamunat. Jos haluat tarjoilla ”kananmunat” munakupeista, leikkaa terävällä veitsellä huoneenlämpöisistä pienistä suklaamunista laet pois niin, että saat niistä muoviset yllätykset pois.

3. Jos taas haluat tarjoilla puolikkaita suklaamunia aprikoosikeltuaisella, puolita suuret suklaamunat vaakasuunnassa sauman kohdalta veitsen avulla.

4. Lusikoi ”valkuainen” eli rahkatäyte pieniin tai suuriin suklaamuniin. Laita jääkaappiin viilentymään puoleksi tunniksi.

5. Asettele suuriin suklaamuniin keltuaiseksi aprikoosin puolikas. Jos tarjoilet pieniä suklaamunia, valmista ”keltuainen” siivilöimällä paistinpannulle yhden passionhedelmän mehu, hillo ja voi. Lämmitä seosta pienellä lämmöllä ja sekoita, kunnes se on tasaista. Anna sen sitten jäähtyä.

6. Lusikoi ”keltuaista” täytettä varovasti ”valkuaisen” keskelle. Voit kaivaa sille rahkaan lusikalla pienen kolon. Aseta munat vielä hetkeksi jääkaappiin ja ota esille 10 minuuttia ennen tarjoilua. 

Osittainen lähde: Food

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!