Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pääsiäisen takuuvarma hittiherkku – oletko kuullut "valekananmunista"?

Shutterstock, Instagram, Facebook
Julkaistu 14.04.2017 09:30

MTV LIFESTYLE

Valekananmunat ovat hilpeä, raikas ja koristeellinen pääsiäisen jälkiruoka, joka valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle.

Valekananmunien idea on se, että täytetyt suklaamunat täytetään muistuttamaan värimaailmaltaan tavallisia kananmunia. Hauskalla reseptillä voi vaikkapa hämätä pääsiäisvieraita. Näistä ei voi olla pitämättä, vaikkei sattuisikaan olemaan keitettyjen kananmunien ystävä!

Suklaiset ja hedelmäiset valekananmunat

Ainekset:

8 pientä suklaamunaa (8 annosta) tai 4 suurta munaa (8 annosta)
200 g sitruuna-, mango- tai appelsiinituorejuustoa
0,5 dl tomusokeri
1 rkl sitruunamehua
mausteeksi hieman sitruunan kuorta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa

Keltuaiseksi joko puolikkaita säilykeaprikooseja tai:
2 passionhedelmän mehu tai 4 tl esimerkiksi appelsiinimehua
2 rkl jotain keltaista hilloa, esimerkiksi aprikoosihilloa
2 rkl voita

1. Jos haluat saada kananmunien ”valkuaisesta” mahdollisimman valkoista, valitse sitruunarahka. Sekoita kulhossa yhteen rahka, tomusokeri, sitruunamehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma. Sekoita kermavaahto varovasti maustetun rahkan joukkoon.

2. Kuori suklaamunat. Jos haluat tarjoilla ”kananmunat” munakupeista, leikkaa terävällä veitsellä huoneenlämpöisistä pienistä suklaamunista laet pois niin, että saat niistä muoviset yllätykset pois.

3. Jos taas haluat tarjoilla puolikkaita suklaamunia aprikoosikeltuaisella, puolita suuret suklaamunat vaakasuunnassa sauman kohdalta veitsen avulla.

4. Lusikoi ”valkuainen” eli rahkatäyte pieniin tai suuriin suklaamuniin. Laita jääkaappiin viilentymään puoleksi tunniksi.

5. Asettele suuriin suklaamuniin keltuaiseksi aprikoosin puolikas. Jos tarjoilet pieniä suklaamunia, valmista ”keltuainen” siivilöimällä paistinpannulle yhden passionhedelmän mehu, hillo ja voi. Lämmitä seosta pienellä lämmöllä ja sekoita, kunnes se on tasaista. Anna sen sitten jäähtyä.

6. Lusikoi ”keltuaista” täytettä varovasti ”valkuaisen” keskelle. Voit kaivaa sille rahkaan lusikalla pienen kolon. Aseta munat vielä hetkeksi jääkaappiin ja ota esille 10 minuuttia ennen tarjoilua. 

Osittainen lähde: Food

Lisää aiheesta:

Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakkuPaluu menneisyyteen: Joulupöydän legendaarisin herkku – tämän kakun voit leipoa jo nyt!Legendaarinen makuyhdistelmä toimii aina – nämä kuppikakut vakuuttavat herkullisuudellaanNaked cake: Iisan joulupöydän nakukakkuMillionaire Pie eli miljonäärin piirakkaPääsiäismakeisia
HedelmätPääsiäinenPääsiäinenJälkiruokaSuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • ma06:51
    Ravitsemus

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 2.12.18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 11.11.18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • 11.11.06:49
    Ruoka

    Terveyspommit, joita kannattaa nyt napata ostoskoriin – Henri Alén ylistää: "Mielettömiä"

  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?