Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pääsiäismakeisia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 40 palaa kutakin lajia

Pääsiäispusut

  • 3 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • ½ tl etikkaa
  • 10-15 tippaa sitruunaesanssia
  • keltaisia ja oransseja makeisia

Lakritsakola

  • 2 ½ dl kermaa
  • 250 g sokeria
  • 2 ½ rkl siirappia
  • § rkl glukoosia
  • 25 g voita
  • ½ lakritsatanko (apteekista)

Suklaamunat

  • 100 g voita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaota
  • 5 dl kauraryynejä
  • 2 rkl vahvaa kahvia tai likööriä
  • 3/4 dl sokeria
  • strösseliä ja/tai
  • kookoshiutaleita, pähkinärouhetta

Marsipaanimunat

  • 200 g marsipaania
  • 100 g tummaa suklaata
  • 40 mantelia
  • strösseliä

Manteli-ihanuudet

  • 100 g manteleita
  • 100 g maitosuklaata
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje

1. Pääsiäispusut: Sekoita sokeri, vesi ja etikka kattilassa ja keitä 8-10 minuuttia. Tipauta tippa seosta lautaselle ja kokeile, venyykö sokeri lankana sormien välissä, kun otat seosta kahden sormen väliin ja painat sormia yhteen ja erikseen. Silloin se on valmista. Kaada seos kattilasta syvälle lautaselle. Mausta sitruunaesanssilla. Sekoita varovasti, kunnes massa muuttuu valkoiseksi. Tiputtele silloin nopeasti teelusikalla nokareita leivinpaperille. Paina makeinen jokaisen tipan eli pusun keskelle ennen kuin ne ovat ehtineet hyytyä. Anna hyytyä kokonaan ennen kuin irrotat alustalta.

2. Lakritsakola: Murskaa lakritsatanko hienoksi. Sekoita kaikki ainekset kasarissa ja keitä noin 1 ½ tuntia. Massan täytyy saavuttaa lämpötila, joka on 121 ja 125 asteen välillä. Kaada massa voidellulle leivinpaperille vuokaan. Leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi ennen kuin massa hyytyy kokonaan.

3. Suklaamunat: Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää vaniljasokeri, kaakao, kauraryynit ja kahvi/likööri. Sekoita hyvin. Muotoile massasta tankoja leivinpaperille. Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi ja muotoile käsin pieniksi muniksi. Levitä strösseliä, kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta lautaselle. Pyörittele munat niissä. Säilytä viileässä.

4. Marsipaanimunat: Kalttaa tai paahda niin monta mantelia kuin haluat näitä makeisia. Sulata tumma suklaa kulhossa vesihauteessa. Kääri jokainen manteli marsipaaniin, muotoile munaksi. Kasta munat sulatettuun suklaaseen. Koristele strösselillä.

5. Manteli-ihanuudet: Kalttaa mantelit ja suikaloi ne. Levitä uunivuokaan ja sirota päälle sokeria. Paahda 200-asteisessa uunissa. Tarkkaile paahtumista koko ajan ja kääntele mantelilastuja usein, etteivät ne pala. Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa. Sekoita karamellisoidut mantelilastut suklaasulaan ja pudottele nokareita leivinpaperille. Anna hyytyä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pastellinen sateenkaariunelma, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Emojis go tropiikki, HannaKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Zannin pirparkakkumaljaKoko Suomi leipoo: Lottaliisan muffinssit
MakeisetKananmunatonPääsiäinenKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Pääsiäinen on joulun ohella oikea makeispyhä. Sen sijaan, että ostaisit valmiita namuja voisit tehdä kerrankin omia, kotitekoisia. Täytä iso pääsiäismuna omatekoisilla nameilla, mikä hieno pääsiäislahja! Tässä viisi erilaista ohjetta.

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku