Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naked cake: Iisan joulupöydän nakukakku

Julkaistu 15.11.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Iisan jouluinen versio.

Taikinan raaka-aineet

  • 90 g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita
  • n. 2-2,5 dl ruokokidesokeria
  • n. 2-2,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljauutetta tai vaniljajauhetta
  • 3 munaa
  • n. 7 dl jauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 450 g smetanaa
  • 400 g/ n. 5 dl raparperia, siistitty ja leikattuna n. 2 cm palasiksi.

Täytteen raaka-aineet

  • 0,5 dl tuoretta granaattiomenan mehua (laittamalla siemenet monitoimikoneeseen ja siivilöimällä & painamalla mehu siemenistä astiaan)
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 4 munanvalkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 300 g huoneenlämpöistä voita kuutioituna
  • 1 tippa punaista väriainetta (vapaavalintainen)
  • + granaattiomenan siemeniä kerrosten väliin

Koristelu

  • 1 piparminttutanko tarjoiluvadille tai kakun päälle koristeeksi
  • rosmariinin oksia
  • tomusokeria siivilöitynä pinnalle
  • granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

Työvaiheet:​​​​​​​

1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele kevyesti 3 x 20 cm (19-22cm vuoka käy) kakkuvuokaa ja laita pohjalle leivinpaperi.

2. Sekoita sähkövatkaimella voi, sokeri sekä vaniljauute/jauhe. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin kertojen välissä.

3. Yhdistä kuivat ainekset ja kaada vuoronperään niitä sekä smetanaa taikinan sekaan. Lopuksi yhdistä raparperit.

4. Kaada seos tasaisesti kolmeen vuokaan. Paista pohjia n. 50 min-1h (kiertoilmauuni 50min). Tarkista tökkäämällä tikulla taikinaa (tikun tulee tulla puhtaana pois niin, ettei taikinaa ole tarttunut siihen.) Valmista sillä aikaa täyte.

5. Kuori granaattiomenat ja erottele siemenet.  (käytä siemeniä niin paljon, kunnes saat puristettua/valutettua siivilän läpi tarvittavan määrän mehua. Ota pieni kattila ja keitä granaattiomenamehua rosmariinin oksien kanssa hetki. Anna kiehua hetki. Ota pois liedeltä, poista rosmariininoksa ja anna seoksen jäähtyä täysin.

6. Tee täyte. Laita kattilaan vettä ja kiehauta vesi liedellä. Laita valkuaiset ja sokeri metallikulhoon ja kulho liedellä olevan kattilan päälle. Vesi ei saa ylettyä kulhon pohjaan, jotta valkuaiset eivät ala kypsyä. Kuuman vesihöyryn on tarkoitus vain kuumentaa kulhon pohjaa. Vatkaa valkuaisia ja sokeria käsin esim. pallovatkaimella, kunnes sokeri sulaa ja sekoittuu valkuaiseen (seos n. 60 asteista).

7. Tämän jälkeen ota seos levyltä ja vaihda käsivatkain sähkövatkaimeen/ monitoimikoneeseen. Vatkaa kunnes marenki jäähtyy huoneenlämpöiseksi ja seos on paksua ja kiiltävää (n. 5-10 minuuttia). Lisää paloiteltuja voikuutioita vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi välissä. Jatka kunnes olet sekoittanut kaiken voin joukkoon. Kreemi saattaa näyttää aluksi rakeiselta ja juoksettuneelta, mutta älä säikähdä vaan jatka vatkaamista. Sveitsiläisen marenkikreemin voi myös pakastaa ja vatkata myöhemmin takaisin kokoon. Seoksen tulee olla jämäkkää ja pursotettavaa.

8. Tämän jälkeen kaada jäähtynyttä granaattiomena-rosmariinimehua n. 2 rkl kreemin sekaan ja sekoita kunnes tasaista. Lisää halutessasi väriainetta saadaksesi syvemmän värin. (HOX! Voit jakaa kreemin myös kahteen kulhoon ja värjätä vain puolet siitä punaisella.)

9. Paistamisen jälkeen jäähdytä pohjat ennen täyttöä & koristelua.

10. Kakun kokoaminen: Pidä huoli, että kaikki kakkupohjat ovat jäähtyneet. Siirrä pursotuspussiin iso pyöreä tylla ja laita pussi lasiin helpottaaksesi kreemin siirtämistä pussiin. Mikäli jätit kaikki tai puolet kreemistä valkoiseksi, laita sekaisin pussiin molemman väriset kreemit (saat piparminttutangon väristä pursotusjälkeä). Mikäli haluat pursottaa kerroksista eri värisiä, laita kreemit kahteen pursotuspussiin. Siirrä pohja tarjoiluastialle ja pursota kreemistä pyöreitä suukkoja vieri viereen kakkupohjalle kauttaaltaan. Ripottele halutessasi granaatinomenan siemeniä lisätäytteeksi. Toista sama seuraavalle kerrokselle. Kolmanteen kerrokseen jätä keskelle tyhjä alue ja täytä se granaattiomenan siemenillä.

11. Koristele kakku tuoreilla rosmariinin oksilla sekä siivilöidyllä tomusokerilla. Aseta koristeeksi piparminttutanko tuomaan joulun tunnelmaa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Skumppalakki, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Love is love -kakku, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Crème brûlée -piirakkaKoko Suomi leipoo: Emojis go tropiikki, HannaKoko Suomi leipoo: Vadelmabrownie vadelmamarenkivoikreemillä ja mirror glaze -kuorrutteella
Koko Suomi leipoo -reseptitTäytekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti