Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Millionaire Pie eli miljonäärin piirakka

Julkaistu 24.08.2016 10:46

MTV LIFESTYLE

Perinteinen Millionaire pie -resepti on Amerikan etelävaltioissa leivottu makea herkku. Se on ollut runsaine herkkuaineineen juhlallinen jälkiruoka parempina aikoina.

Ainekset

  • 1 pyöreä piirakka (halkaisija n. 28 cm)

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)

Voiteluun

  • 1 rkl voita tai margariinia

Kostutus

  • 1 dl kirsikkamehua

Kypsälle torttupohjalle

  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 1 tlk makeutettua kondensoitua maitoa (n. 400 g)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 dl paahdettuja kookoslastuja
  • 1 dl kuivattuja pieniä ananas- tai papaijakuutioita
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • n. 3 dl tuoreita punaisia kirsikoita tai punaisia karviaismarjoja (tai 2 dl punaisia säilykekirsikoita)

Päälle

  • kookoslastuja, hedelmäkuutioita, pähkinöitä ja kirsikoita

Valmistusohje

Sulata pakastetaikina. Voitele iso piirakkavuoka kauttaaltaan voilla tai margariinilla ohuelti. Levitä sulanut taikina käsin painellen vuoan pohjalle ja reunoille. Aseta reunojen päälle foliosuikaleet, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 7–8 minuuttia. Ota foliosuikaleet irti reunoista ja jatka paistamista 4–5 minuuttia. Varo paistamasta liian pitkään, ettei pohja kuivu. Ota pois uunista ja kostuta lämpimänä kirsikka- tai karviaismehulla. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista pohjan jäähtyessä täyte. Vispaa kerma vaahdoksi omassa kulhossa. Vispaa kondensoitu maito, tuorejuusto ja sitruunasta puristettu mehu erikseen omassa kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovaisesti kermavaahto. Lisää sekaan kookoslastut ja kuivatut hedelmäkuutiot sekä paloiksi murskattuja pähkinöitä, jätä kaikkia hieman koristeeksi. Ota kirsikoista kivet pois tai nipistä karviaisten ruskeat päät pois. Pilko näitä täytteen joukkoon, jätä myös näitä muutama koristeeksi. Talvella voit käyttää piirakkaan perinteisesti kuuluvia punaisia säilykekirsikoita.

Levitä pohjan päälle täytevaahto niin, että piirakka on amerikkalaiseen tyylin todella täynnä täytettä. Koristele päältä keskuskohta reilusti piirakan raaka-ainein. Anna täytteen vetäytyä pohjaan mieluiten viileässä jääkaapissa muutama tunti. Toki voit nauttia herkkutortun heti, sillä pohjan rapeus sopii yhteen makean pehmeän vaahdon kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Viime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – vielä ehtii!KurpitsapiirakkaMillionaire Pie eli miljonäärin piirakkaPääsiäispavlovaRaparperihyveParas marjapiirakka kolmella tavalla
Myllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle