Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakku

MTV
Julkaistu 17.12.2021 11:29

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -tuomarina tunnettu kondiittori Markus Hurskainen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa maistuvan suklaa-taatelikakun reseptin.

  • Kokonaisvalmistusaika: 100 min
  • Aktiivinen aika: 60 min
  • Annosmäärä: 1 kakku

Ainekset

  • 250 g kuivattuja taateleita
  • 300 g vesi
  • 130 g sokeri
  • 200 g voita
  • 260 g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kpl kananmunia

Suklaakuorrute

  • 250 g kuohukermaa
  • 160 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 2 rkl glukoosia tai hunajaa
  • 1/2 tl jauhettua kanelia

Kandeeratut appelsiinit

  • 2 kpl appelsiineja
  • 200 g sokeria
  • 300 g vettä
  • 3 kpl tähtianiksia
  • 10 kpl kokonaisia neilikoita
  • 1 kanelitanko

Lisäksi

  • 1 kpl n. 24cm halkaisijaltaan oleva syvä kakkuvuoka
  • Voita ja vehnäjauhoa vuoan voiteluun

Valmistusohje

Suklaa-taatelikakku valmistuu näin:

  1. Esilämmitä uuni 170 asteeseen. Laita kuivatut taatelit, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä hiljalleen koko ajan kiehuen noin kymmenen minuuttia (lämpömittari näyttää lämpötilaksi 103c).
  2. Lisää kuutioitu voi koko ajan sekoittaen valmiiseen taateliseokseen. Lisää kananmunat yksitellen seoksen joukkoon ja lopuksi siivilöi loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita viimeisenä suklaa rouhe taikinan joukkoon.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla n.30-40 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Testaa kakun kypsyys tikulla. Ota kakku uunista ulos ja anna levätä hetki ennen kakun kumoamista. Anna kakun jäähtyä ennen koristelua.

Suklaakuorrute:

  1. Laita rouhittu suklaa laakeahkoon sekoituskulhoon. Kiehauta kattilassa kerma, glukoosi(tai hunaja) ja kaneli. Lisää kerma neljässä osassa koko ajan voimakkaasti sekoittaen suklaarouheen joukkoon kunnes suklaakuorrute on tasaista ja kiiltävää. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ennen koristelua.
  2. Jos pidät kuorrutetta jäähtymässä jääkaapissa, muista sekoittaa kuorrutetta aika ajoin, jotta kuorrute ei mene liian kovaksi.

Kandeeratut appelsiinit:

  1. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa appelsiineista kanta ja hattu pois. Leikkaa veitsellä kuori irti mahdollisimman läheltä hedelmälihaa mukaillen appelsiinin muotoa siten, että kuoren valkoinen osa tulee kokonaisuudessaan mukaan. Leikkaa leikatut palat vajaan puolen sentin mittaisiksi suikaleiksi.
  2. Ryöppää appelsiinikuoria kiehuvassa vedessä kolme kertaa viisi minuuttia siten, että vaihdat veden jokaisen viiden minuutin jälkeen(näin kitkeryys katoaa kuorista).
  3. Kun olet ryöpännyt kuoret kolme kertaa, kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja mausteet. Lisää appelsiininkuoret sokeriliemen joukkoon ja keittele hiljalleen reilu tunnin ajan kunnes appelsiininkuoret ovat hieman läpikuultavia. Jäähdytä ja säilytä kuoria tiiviissä astiassa jääkaapissa.

Kakun koristelu:

  1. Laita jäähtynyt kakku ritilän päälle (ja leivinpaperi ritilän alle). Kaada jäähtynyt, mutta edelleen notkea kuorrute kauttaaltaan kakun päälle. Viimeistele kakku appelsiininkuorisuikaleilla ja nauti!

Huom! Kuorruttamaton kakku säilyy kelmun alla todella hyvin jääkaapissa ja kakku kannattaakin valmistaa vähintään muutamaa päivää ennen tarjoiua, jotta se kerkeää mehevöitymään!

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lakumarenkiherkku, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Omena-kinuski-minijuustokakut, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Lauran valuva Fraisier -kakkuRakastatko mansikkamargaritoja? Siinä tapauksessa tämä kakkuresepti sopii sinulle täydellisesti! Naked cake: Iisan joulupöydän nakukakku
MaustekakkuJouluViiden jälkeenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Maustekakku
  • 05.09.202412:58
    Kuivakakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 06.07.202406:00
    Leivonta

    Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku

  • 22.12.202211:14
    Joulu

    Kentakilainen kakku – helppo kakku vaikka joulupöytään

  • 17.12.202111:29
    Joulu

    Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakku

  • 20.12.201909:45
    Kuivakakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti