Ostatko sinäkin? Ruokakaupoissa näkyy tammikuussa selkeä hitti-ilmiö
Suomalaisten joulukuun ja tammikuun ostoskorit ruokakaupoissa eroavat merkittävästi toisistaan.
Tammikuu kasvattaa suomalaisten kiinnostusta kasviksiin merkittävästi, kertovat sekä S-ryhmä että Lidl.
Uuden vuoden alkaessa moni haluaa panostaa terveelliseen syömiseen. Hedelmiä ja vihanneksia ostetaan reippaasti enemmän siirryttäessä joulukuusta tammikuuhun. Myös kiinnostus kasvis- ja vegaaniruokavaliota kohtaan kasvaa, Lidliltä kerrotaan tiedotteessa.
"Vegenuary" kiinnostaa
Lidlin ostojohtaja Thomas Heinrichsin mukaan monet haluavat aloittaa vuotensa "freesisti", minkä vuoksi kasvikset maistuvat. Heinrichs tosin toivoo, että kasvisinnostus jatkuisi vuoden ympäri.
– Haluamme kannustaa nauttimaan erityisesti sesongissa olevia kasviksia. Nyt tammikuussa on muun muassa bataatin ja klementiinin sesongit, Heinrichs toteaa tiedotteessa.
Myös kasvis- tai vegaaniruokavalion kokeileminen kiinnostaa vuoden alussa. Yhä useampi viettää Lidlin mukaan "veganuarya", eli noudattaa vegaani- tai kasvisruokavaliota tammikuun ajan. Siksi myös näiden tuoteryhmien tuotteita on lisätty tammikuussa kauppojen valikoimiin.
S-ryhmä: Inflaatio saa tinkimään kasvipohjaisista tuotteista
Vaikka erilaiset kasvikset kasvattavatkin nyt suosiotaan, kasvipohjaisten tuotteiden kasvuvauhti on viime aikoina hieman hidastunut S-ryhmän myyntidatan perusteella.
Maito- ja juustohyllyjen kasvipohjaisissa tuotteissa myynti on kasvanut tänä vuonna pari prosenttia, kun taas maitotalousvälipalahyllyssä kasvipohjaisten vaihtoehtojen myyntivolyymi on hieman miinuksella, kuten myös lihaa korvaavien kasviproteiinituotteiden.
– Tiedämme, että inflaation myötä asiakkaat tinkivät ensimmäisenä sellaisista tuotteista, joille löytyy edullisia korvaavia vaihtoehtoja, mikä osaltaan vaikuttanee myös näiden tuotteiden myyntiin. Erityisesti tämä näkyy sekasyöjien valinnoissa, pohtii S-ryhmän päivittäistavarakaupan myyntijohtaja Antti Oksa tiedotteessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka